Çanakkale'de 'tezkere' protestosu

Çanakkale'de bir grup, TBMM'den geçen "Suriye Tezkeresini" protesto etmek amacıyla AK Parti İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Kalabalığa polis müdahale etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de yaklaşık 60 kişi, TBMM'den kabul edilen tezkereyi protesto etmek amacıyla kordon boyunda toplandı. Savaş karşıtı sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı binasına doğru yürüyen gruba polis, gösterinin izinsiz olduğunu söyleyerek engel olmak istedi. Polisin uyarısını dinlemeyen grup, İskele Meydanı'na kadar geldi. Burada yola barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri, göstericileri durdurmak istedi.

Göstericilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine, polis ?kademeli güç kullanılacağı? anonsu yaparak, hasta ve yaşlı olanların gruptan ayrılmasını istedi. Göstericiler, Çevik Kuvvet barikatını yıkmak isteyince, polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Dağılan grup, yeniden yürüyüşe geçmek isteyince bu kez devreye ?TOMA? aracı girdi ve tazyikli su sıkılarak göstericiler dağıtıldı. Daha sonra ara sokaklara girerek AK Parti binasına ulaşmak isteyen gruba, polis bu kez fiziki müdahalede bulundu. Göstericiler ellerindeki sopalarla polise saldırınca kısa süreli arbede yaşandı.

Polis barikatını aşamayacaklarını anlayan grup, İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Protestocu grup, daha sonra meydandan ayrıldı. Polis ekipleri ise, AK Parti binası çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber