21 Eylül 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AB-Türkiye. AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) haftalık olağan toplantısı yapılıyor. Toplantının gündeminde, Türkiye-AB müzakere çerçeve belgesi ve AB'nin Kıbrıs deklarasyonu yer alıyor.

2- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, ABD'de. Gül, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edecek. Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Anlaşması (CTBT) Konferansı'nda konuşacak olan Gül, İKÖ ile UNICEF'in ortaklaşa hazırlanan "İslam Dünyasında Çocuklara Yatırım" başlıklı raporun takdimi toplantısına katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta. Sezer, Gaziantep'te valiliği ziyaret ederek, sanayicilerle toplantı yapacak, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaretinin ardından, üniversitenin yeni akademik yıl açılış törenine katılacak ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ziyarette bulunacak.

- Sezer, Kahramanmaraş'ta valilik ve garnizon ziyaretlerinin ardından, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edip, üniversitenin yeni akademik yıl açılışına katıldıktan sonra Ankara'ya dönecek.

4- TBMM Başkanı Arınç, Litvanya'da...

- Arınç, Litvanya Cumhurbaşkanı Adamkus tarafından kabul edilecek. Arınç, öğleden sonra Ankara'ya dönüşünde, Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

5- Başbakan Erdoğan, Kocaeli'ne gidecek.

- Erdoğan, Brisa ve Beksa ek tesisleri ile Cahit Elginkan Lisesi'nin açılışı yapacak, TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacak.

6- Hollanda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Berlijn, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü, Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Beylikdüzü'nde okul, spor salonu, park, öğrenci yurdu ve otoparktan oluşan 12 ayrı projenin temel atma törenine katılacak.

8- Temel yasalardan biri daha değişiyor...

- Adalet Bakanı Çiçek, Borçlar Kanunu'nu değiştiren tasarısı taslağının Başbakanlığa sevki nedeniyle yapacağı basın toplantısında, öngörülen yeni düzenleme konusunda bilgi verecek.

9- Devlet Bakanı Tüzmen, İstanbul'da Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği yöneticileriyle toplantı yapacak, Çift Geyik Karaca Genel Merkezi ve Marks and Spencer PLC'nin Türkiye Ofisi'nin açılışlarına katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Arnavutluk'ta düzenlenen "Uluslararası Bektaşilik İncelemeleri Kongresi"ne katılacak. Koç, Arnavutluk Kültür ve Turizm Bakanı Leskay ile görüşecek, Parlamento Başkanı Topalli ve Başbakan Berişa tarafından kabul edilecek.

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Kaçak Elektrik ile Mücadele Platformu tarafından İstanbul'da düzenlenen "Avrupa Birliği Öncesi Türkiye'de Kaçak Elektrik Sorunu" konulu panele katılacak.

12- Telafer İnsani Yardım Ekibi dönüyor. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin de katılımıyla Ankara girişinde karşılama töreni düzenlenecek.

13- Sağlık Bakanı Akdağ, KKTC Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Vaiz ve beraberindeki heyetle görüşecek.

14- İçişleri Bakanı Aksu, Bursa'da düzenlenen "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağı 2005 Yılı Toplantısı"nın açılışına katılacak.

15- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Kırıkkale Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Arı Yetiştiricileri Birliği'nin açılışını yapacak. Eker, Dikmen Köyü'nde de Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin temel atma ile damızlık koyun dağıtım törenine katılacak.

16- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Van'ın Çaldıran İlçesi'nde yaptırılan Zahide-M.Salih Tamince Lisesi ile Çaldıran Hafsa Hatun Kız PİYO'nun açılışlarını yapacak.

17- Almanya seçimlerinin ardından. Pazar günü yapılan 16. genel seçimde oluşan yeni parlamentodan çıkabilecek olası koalisyon formülleri ve liderlerin buna ilişkin değerlendirmeleri izleniyor.

18- Türkiye-IMF...

- Türkiye Masası Şefi Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin temasları sürüyor.

19- Star Medya Grubu şirketlerinin satışı...

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Star Medya Grubu şirketlerinden Super FM'i düzenlenecek ihaleyle satışa çıkaracak.

20- "Her Yönüyle Ermeni Sorunu ve Tarihi Gerçekler"...

- Türk Metal Sendikası ile TUSAM-Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen seminere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay da konuşmacı olarak katılacak.

21- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

22- Kongre...Toplantı...Tören...Etkinlik...

- Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği ile Meme Dernekleri Koordinasyonu'nun düzenlediği "VIII. Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi", Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.

- Uluslararası Af Örgütü'nün "Kadına Yönelik Şiddete Son" kampanya otobüsü, 6 ilde kadınlarla dayanışma ve bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere İstanbul'dan yola çıkacak.

- Türkiye-Filistin-İsrail iş dünyasının temsilci kuruluşlarının İstanbul'da gerçekleştirdiği "Ankara Forumu"nun 3. toplantısında alınan kararlara ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- "Dünya Alzheimer Günü" dolayısıyla Kadıköy'de tekne turu ve basın toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Konseyi Derneği'nce kentin sorunlarıyla ilgili "Sorunlar, Çelişkiler ve Çözümler" başlıklı basın toplantısı yapılacak.

- "8. Avrupa Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi", İstanbul'da toplanacak.

-Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2005-2006 akademik yılı, törenle başlayacak.

- Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yurtkuran, "Ermeni Sorunu" konulu basın toplantısı yapacak.

- Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen "GAP IV. Tarım Kongresi" başlayacak.

- Trabzon Belediyesi'nce organize edilen "1. Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat Festivali", yöresel yemeklerin tanıtımı ile başlayacak.

- Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Bektaş, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yemişçi, pamukta kontaminasyonun (kirlenme) önlenmesi konusunda basın toplantısı yapacak.

- Otokar Otobüs Karoseri Sanayi AŞ'nin Adapazarı'ndaki fabrikasında üretilen "Zırhlı İç Güvenlik Aracı"nın tanıtımı yapılacak.

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yabancı ülke temsilcilerinin davetli oldukları bir resepsiyon verilecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda, "Yeni İş Kanunu Çerçevesinde İş Güvencesi Eğitimi" konulu toplantı yapılacak.

- Bulgaristan'da düzenlenecek Uluslararası Saç ve Güzellik Yarışması'na İzmir'den katılacak kuaförler, düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

23- 24. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Hırvatistan'da sürüyor. Şampiyonada Pula kentindeki (B) Grubu'nda yer alan (A) Milli Takım, 4. maçını İspanya ile yapacak.

24- Hentboldeki organizasyonlar...

- Erkekler GSGM ve Bayanlar Federasyon Kupası maçları Ankara'da yapılıyor.

- Erkekler GSGM Kupası'nda Beşiktaş ile Halk Bankası, Bayanlar Federasyon Kupası'nda da Ankara Havelsanspor ile Anadolu Üniversitesi karşı karşıya elecek.

- Avrupa Erkekler İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası'na, İstanbul'da devam ediliyor. Şampiyonanın 2. gününde Türkiye, Hırvatistan ile karşılaşacak.

25- 5. Uluslararası Bayanlar Basketbol Turnuvası, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 7 takımın katılımıyla başlıyor.

26- Bayan Boks Milli Takımı Rusya yolcusu...

- 26 Eylül'de başlayacak 3. Dünya Şampiyonası'na İzmir'de hazırlanan bayan boksörler, takım halinde dereceye girebilmeyi hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber