Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor' projesi çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Esenler'den startını verdiği konut ve iş yeri yıkımları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği 35 ilden birisi olan Samsun'da da yıkım, sel felaketinden etkilenen Canik ilçesinden başladı. 93 bin metrekarelik alanda 60 konut yıkılarak yenisi yapılacak.

Yıkımın yapılacağı Yeni Mahalle Hurdacılar Sitesi'nde tören düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan, canlı yayınla katılarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'dan bilgi alıp, yıkılan binaları inceledi. Başbakan Erdoğan, devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini belirtirken, Vali Hüseyin Aksoy ise kentsel dönüşümün ilçeye büyük yarar sağlayacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm başlama töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti il Başkanı Fuat Köktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Cengiz Makas ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş da hazır bulundu.

Yıkımın başlamasının ardından Canik Belediyesi ekipleri, toz kalkmaması için iş makineleri çalışırken binaları suladı. Boşaltılan binaların kısa sürede yıkılıp yenide yenilerinin yapımına başlanması bekleniyor. Bu arada yıkımı daha önce yapılan sitede ekmek parası için demir hurda toplayanlar da dikkatlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber