Bursa'nın iki yapısına ulusal ödül

Bursa'nın iki yapısı, 13. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında düzenlenen yarışmada rakiplerini geride bırakarak, 'Yapı Dalı Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bursa Şubesi hizmet binası ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa'ya iki ödül getirdi. Mimarları E.Didem Durakbaşa ve Ömer Selçuk Baz olan TC Merkez Bankası Bursa hizmet binası ve Mimarları Metin Kılıç ve Dürrin Süer olan OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne başarılarının simgeleri olan plaketler çakıldı.

OİB Lisesi'ndeki törende konuşan yapının mimarlarından Metin Kılıç, ?Bu mimarlık yapısı için şu ana kadar yaptığımız uğraşların başkaları tarafından da fark edilerek Ulusal Mimarlık Ödülü'ne layık görülmesi bizi gururlandırdı. Mutlu olduk. Emeklerimizin karşılığını bulduğunu düşünüyoruz. Bu bize büyük bir motivasyon kazandıracak. Bundan sonra da ödün vermeden mimarlığımızı uygulamaya devam edeceğiz. Bursa Mimarlar Odası'na da teşekkürlerimizi iletiyorum." dedi.

MERKEZ BANKASI BURSA ŞUBESİ HİZMET BİNASI

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin yan tarafındaki alanda yapılarak hizmete açılan TCMB Bursa hizmet binasının mimarlarından olan Ömer Selçuk Baz ile E.Didem Durakbaşa ise yapılarının böyle önemli bir ödüle layık görülmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

Merkez Bankası gibi güvenliği ön planda tutan bir kurumun projesini yarışma ile elde etmenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Baz, ?Bu yarışma süreci 2005'te başlayan bir süreçti. Zorlu bir süreçten sonra böyle bir yapı oluştu. Biz sonuçtan memnunuz, mutluyuz. Özellikle Merkez Bankası'nın bu konuda çok katkısı var. Tüm yapılarını ulusal yarışma yolu ile elde etmiş bugüne kadar. Bu geleneğini devam ettireceğini umuyorum." diye konuştu.

Bursa'nın böyle önemli bir yarışmada iki yapısıyla ödüle layık görülmesi hususunda görüşlerini aktaran Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, böyle önemli iki yapının ulusal düzeyde ödül almasının Bursa için çok önemli olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber