Mağdur askerler iade-i itibar istiyor

Balyoz sanıklarının ?adaletsiz yargılandık' iddialarına cevap, TSK'dan re'sen ilişiği kesilenlerden geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, kendilerinin yargıç olmayanlar tarafından usulsüz yargılandığını belirterek, ?Bugün ivedi olarak yapılması gereken; kararname mağduru TSK mensuplarına iade-i itibarlarını geri vermektir.? dedi.

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, yazılı açıklama yaparak Balyoz sanıklarının 'adaletsiz yargılandık' iddialarını hatırlattı. 28 Şubat ve sonrasında TSK'dan yapılan tasfiyeleri 'katliam' olarak niteleyen Kahramaner, Balyoz tutuklarının yargılanma süresince savunmalarını yaptılarını, avukat tuttuklarını, lehlerine olan delilleri mahkemeye verdiklerini söyledi. Kahramaner, "Peki bizleri meslekten çıkarırken ne yaptınız? Amirler, hakkımızda 'irticacı' diye, 'disiplinsiz' diye rapor düzenlediler. Yetmedi aynı amirler yargıç olmadıkları halde hapis cezaları verdi. Sonra da dosyalarımızı YAŞ'a ve Bakanlığa göndererek ilişiklerimizi kesip bizi sorgusuz sualsiz açlığa ve sefalete mahkum ettiler. Bugün ivedi olarak yapılması gereken; kararname mağduru TSK mensuplarına iade-i itibarlarını geri vermektir.? diye konuştu.

Anayasa'ya göre hiç kimseden yargı kararı olmadan çalışma hakkının alınmayacağını belirten Kahramaner TSK'dan ilişiği kesilenlerin haklarının geri verilmesi gerektiğini ifade etti. Darbeci zihniyetin yaptığı yasa ve yönetmelik değişikliklerinin personel tasfiyesine zemin hazırladığını darbe dönemlerinin en büyük mağdurlarının TSK mensupları olduğunu belirten Kahramaner, açıklamasına şöyle devam etti: "Bizler savunma ve adil yargılanma hakkımızı kullanmadan mağdur edildik. Yıllarca temel hak ve hürriyetlerimizden yoksun bırakıldık. Haksız yollarla çocuklarımızın geleceğini çalındı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber