DİB'den Uludağ: Camileri engellilere uygun hale getirmek yetmez

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ, camilerin fiziki yapısını engellilerin kullanabileceği hale getirmenin yetersiz olduğunu, gönüllerdeki engelleri de kaldırmak gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Mimar Sinan Mahallesi'ne yapılacak olan Yeni Bülbül Camii'nin temeli törenle atıldı.Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Yeni Bülbül Camii temel atma törenine Osmaniye Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Ak Parti Milletvekili Dr. Suat Önal, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kırgın, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

2 bin kişinin namaz kılabileceği Yeni Bülbül Camii'nin bin metre kare alana yapılacağını belirten Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, ? Camiler esasen kubbesi altına her şeyi toplayan mabetler demektir. Bu camimiz büyük ve çevresi de çok geniş olacak. 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek. Bin metrekare zemin katında toplantı salonu var. İşyerleri ve üzerinde de teras katı var. Engellilerimizi de düşünülerek inşa edilecek olan camimizde asansörde yer alacak. Vatandaşlarımız hangi cepheden gelirse gelsin, cami içerisine girebilecek. Osmaniye cami konusunda adeta bir şantiyeye döndü. Şehir merkezimizden köylerimize kadar çok sayıda cami inşaatlarımız devam ediyor.? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ ise sadece camilerin fiziki yapısını engellilerin kullanabileceği hale getirmenin yetersiz olduğunu, gönüllerdeki engelleri kaldırmak gerektiğini belirterek, "Allah'ın camilerini ilmin ön gördüğü şekilde, fiziki mekanıyla beraber bu işin ehli olan bir mimarın elinden çıkmış bir proje ile doğru dürüst yapanlar sevaba ererler. Projesi tasdik edilmeden, depremde, yağmurda, selde, felakette insanların ölümüne sebep olan fiziki şartları yerine getirmeden ilmi kullanmadan yapılan camilerden de biz sorumlu oluruz. Başkanlığımızın doğrudan camilerin yapılışına müdahalesi yok. Ama kamuoyunda öyle bir algı var ki yanlış gördüğü her dini mabetle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nı sorumlu tutuyor ve müracaatlar hep bize oluyor. Onun için dernekleşip, vakıflaşıp cami yapmak isteyen kardeşlerimizin bizim önünü açmamız gerekiyor. Bu konu da geç kaldık. Geçte olsa bir mevzuat düzenlemesi yapacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber