TBB'den Amasya'ya 'Avukat Evi'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından Amasya Hatuniye Mahallesi'nde satılan alınan tarihi konak 'Avukat Evi' olarak hizmet vermeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Evi'nin açılışına Amasya Valisi A. Celil Öz, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Amasya Barosu Başkanı Adnan Hasip Yalçın, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman ile diğer yetkililer katıldı.

Isparta, Malatya, Kütahya, Rize, Karaman ve Mardin gibi illerde barolara yeni binalar kazandırdıklarını ve diğer illere de kazandırmaya çalıştıklarını belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar,

"Türkiye Barolar Birliği baroların güçlü olmasıyla güçlü olur. Bunlar aynı zamanda baroların ve avukatlığını prestijini ve itibarını daha da çok artırır" dedi.

Amasya Barosu Başkanı Adnan Hasip Yalçın, Yeşilırmak kenarındaki 'Yalıboyu Evleri' evleri arasında olan Avukat Evi'nin satın alınmasına yaklaşık 1 milyon 200 bin lira harcandığını söyledi. Yalçın, Avukat Evi'nin Amasya Barosu üyeleri ile konuk avukatlara hizmet vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber