Fatma Şahin: Açılan her bir okul, kapanan bir hapishanedir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Açılan her bir okul, kapanan bir hapishanedir. Eğitim, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. En büyük savaşımız cehaletle yaptığımız savaştır.'' dedi.

Fatma Şahin, İstanbul'da yaşayan Gaziantepliler tarafından yaptırılan İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi ve 'Bin Okul Bin Gelecek' projesi kapsamında yapılan Mehmet Nurettin Horoz Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı. Bakan Şahin, açılışta yaptığı konuşmada AK Parti olarak 10 yıldan bu yana iktidarda olduklarını ve önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu vurguladı.

Açılan her okulu, kapanan bir hapishane olarak nitelendiren Şahin, ?Sevgili öğrencilerimizden çok şey bekliyoruz. 'Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' nesiller yetiştirebilmek için onlara güveniyoruz. Eğitim, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. En büyük savaşımız cehaletle yaptığımız savaştır. Çözüm işte okullardır.? diye konuştu.

En büyük sermayelerinin insan olduğuna dikkat çeken Şahin, ''Petrolümüz yok, doğalgazımız yok, madenimiz yok. Yeni yüzyıl beşeri sermayenin, en iyi yetiştirenlerin olacak. Bilgi ve teknoloji çağında en büyük sermayemiz beşeri sermaye. En büyük vizyonumuz, bu genç nüfusun eğitimli bir şekilde hayatın içine girmesidir.'' ifadelerini kullandı.

Hayırsever işadamları tarafından yaptırılan okulların eğitime çok önemli katkısı olduğunu dile getiren Şahin, bu yardımların kaynaştırıcı etki yaptığını da söyledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, birçok alanda marka kent olan Gaziantep'in eğitimde geri kaldığını, hedeflerinin bu durumu düzelterek, eğitimde hak edilen yere gelmek olduğunu vurguladı.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise gelecek yıllarda eğitimde önemli başarılar alacaklarını belirtti. Serin, ?Yapılan bu yardımlarla açılan okulları görmekten mutlu oluyoruz. İş adamlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bakan Şahin, konuşmaların ardından iki okulun da yapımına destek verenlere teşekkür belgesi verdi. Şahin, açılışının ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber