Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan tezkere eylemi

TBMM'den geçen ve 'Suriye Tezkeresi' olarak bilinen tezkereyi protesto etmek isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu AK Parti Ankara İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bırakmak istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis izin vermeyince konfederasyon yetkilileri çelengi çevik kuvvetin önüne bıraktı.

Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek TSK'ya yabancı ülkelere askeri müdahalede bulunma yetkisi veren sınır ötesi harekat tezkeresi Başkent'te protesto edildi. Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konderasyonu'nun (Birleşik Kamu-İş) gerçekleştirdiği protestoda AK Parti Ankara İl Başkanlığı önüne siyah çelenk konulmaya çalışıldı. Polisin AK Parti il binası önüne değil de yan binanın önüne çelenk için izin vermesi üzerine ise konfederasyon ve polis arasında anlaşmazlık çıktı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu ve beraberindeki 2 kişi çelengi AK Parti İl binasının önüne bırakmak istediklerini ve bunda ısrarlı olduklarını söyledi. Polisler ise AK Parti binası önüne çelengin konulamayacağını, binanın bitişiğindeki duvara kadar izin verebileceklerini ifade etti. Bunun üzerine ise uzun süre çelengi bırakamayan eylemciler, siyah çelengi bırakmadan olay yerinden ayrılmayacaklarını belirtti.

Zaman zaman gergin anların da yaşandığı protesto eyleminde, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, polislerin kendisinin geçişine izin vermemesi üzerine "Alın beni o zaman. Niye almıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bir ara çelengi çevik kuvvetin üzerinden AK Parti İl binası önüne fırlatmak isteyen Tutoğlu, çevik kuvvetin kalkanlarını kaldırması ve diğer polislerin de bunu engellemeye çalışması üzerine bu eyleminde başarılı olamadı.

Siyah çelengi AK Parti İl binası önüne bırakamayan İsmail Tutoğlu, daha sonra ise çelengi çevik kuvvet barikatı önüne bırakarak basın açıklaması için diğer grubun bulunduğu alana döndü.

"TOP MERMİSİ TÜRKİYE'Yİ SAVAŞA SOKMA GİRİŞİMİDİR"

Siyah çelenk bırakma eyleminin ardından bir basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, "Atılan bu top mermisi, emperyalizmin bölgemizi küresel politikalarına uygun olarak yeniden düzenleme amacına yönelik Türkiye'yi sıcak savaşa sokma girişimi olduğu unutulmamalıdır" dedi.

"Halkımızın savaşa ayıracak bütçesi, savaşa gönderecek evladı yoktur" diyen Tutoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemiz yıllardır Mustafa Kemal'in 'Yurtta Barış, Dünya'da Barış' ilkesi terk edilerek komşularımızla savaş konumuna getirildi. Sıfır sorun diyerek yola çıkanlar sorun yaşamadığımız komşu bırakmadılar. Bu beceriksiz ve işbirlikçi politikaların faturası halk çocuklarına, kamu çalışanlarına ve tüm halkımıza kesilmek isteniyor. Birleşik Kamu-İş olarak yayılmacı saldırgan politikaları deşifre edeceğiz. İnadına barış, inadına kardeşlik türküleri söyleyeceğiz."

Grup basın açıklamasının ardından ise olaysız bir şekilde dağıldı. - Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber