Bakan mışıl mışıl uyuttu

Haber Giriş : 22 Eylül 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'ın İstasyon Mahallesi'nde yapılan üst geçidin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mahalleyle ilgili anılarını anlatırken, İstasyon İlköğretim Okulu'nun küçük öğrencisi uyumayı tercih etti. Üst geçidin eksikliğini çok yaşadığını söyleyen Çelik, "Babamın evi İstasyon Mahallesi'ndeydi. Nişanlımın evi de demiryolunun karşı yakasındaydı. Ben her hafta oraya onlarca kez gidip gelmek zorundaydım. Hem de bunu demiryolunun en işlek olduğu zamanlarda yapmak zorundaydım. Bu üst geçitle büyük bir eksiklik giderilmiş oldu" diye konuştu. Çelik'in kalabalık bir grup halindeki ziyareti ve konuşmaların hiç biri ise küçük öğrencinin uyku keyfini bozamadı.

EĞİTİM SORGULANMALI

Van'da yapılan Münci İnci Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi'nin açılışına katılan Çelik, eğitimin neden ve nasıl verildiğinin sorgulanması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de insanlar çifte diploma sahibi olduğu halde ülke kaynaklarını çalıyorsa, terörist olabiliyorsa şüphesiz ki eğitimin içeriği sorgulanmalıdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Van'da karakol binasına yapılan ve iki polisin şehit olmasıyla sonuçlanan olaydan derin üzüntü duyduğunu söyledi. Ülkenin, huzur ve birliğini bozmak isteyenler olduğunu belirten Çelik, "Ümit ediyoruz ki bu verdiğimiz son şehitler olur? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber