SEDAŞ, 2015'e kadar 313 milyon liralık yatırım yapacak

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Güven, 2015 yılına kadar 313 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bekir Güven, yaptığı yazılı açıklamada, sanayinin ve vatandaşın ihtiyacı olan elektrik enerjisi taleplerini dikkate alarak yenileme ve iyileştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yüksek standartlarda sorunsuz hizmet sunabilmek için 2011 ile 2015 yılları arasında 313 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini kaydeden Güven, kesintileri en aza indiren, işletimi daha verimli ve uzaktan izlenebilen ve kumanda edilebilen bir dağıtım şebekesi kuracaklarını ifade etti. Güven, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerini kapsayan 41 milyon liralık SCADA/DMS projesinin tamamlanmasıyla enerji kesintilerine kısa sürede müdahale edilebileceğini vurguladı.

Enerjinin sistemini uzaktan izleyip ve komuta edebilir hale geleceklerini anlatan Güven, "Şebekede hangi trafo kabininde açma olduğunu bilgi işlem kayıtlarından görebilecek ve arıza kaynağı aranırken, zaman kazanacağız. Alternatif hatla besleme imkânı olan bölgeler arıza giderilene kadar farklı bir bölgeden anında uzaktan beslenebilecek. Elektrik dağıtım şebekesi ile bilişim teknolojisi sayesinde haberleşme sağlanır hale gelirken, elektrik dağıtım sistemimiz için gelinecek bu aşama, bölgemiz için önemli bir yenilik, bir dönüm noktası ve kilometre taşı olacaktır." dedi.

Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) projesinde sayaçların uzaktan okunması çalışmalarının sahada devam ettiğini belirten Güven, müşteri memnuniyetinin de en üst seviyede tutulmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Kayıp kaçak oranı en iyi olan sayılı dağıtım şirketlerinin başında geldiklerine dikkati çeken Güven, şunları kaydetti: "Ekiplerimizle kayıp ve kaçakla mücadelemiz sürüyor. 3,5 yıl içinde 400 yeni personel alımı gerçekleşti. Çalışanların eğitimine önem veriyoruz. Modern bir Çağrı merkezi oluştururken, çağrı merkezimizin her geçen gün kapasitesi ve işlevlerini de arttırarak, her yıl bir milyon üzerinde çağrıyı yüzde 96 oranında karşılanır hale getirdik. Her yıl bölgemizde yaklaşık 10 bin civarında ağaç ve beton direk dikiyor, trafo tesisleri ile enerji nakil hattı tesislerinin yapımını gerçekleştiriyor, enerji taleplerini hızla karşılıyor, enerji müsaadeleri, proje onayları ve tesis geçici kabulleri ve kontrolleri ile enerji bağlantılarında hızlı servis verilmesini sağlıyoruz. Tüm önerileri dikkate alıyor ve değerlendiriyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber