Ayakkabı sektörü kurumsallaşma çalışmalarını hızlandırıyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde kurulan ve Ekonomi Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklığıyla devam eden Avrupa Birliği (AB) destekli ?KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi' kapsamında ayakkabı sektörüyle ilgili strateji toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAİB'de gerçekleştirilen toplantıda, ayakkabı imalat sektörünün dünya pazarlarındaki rekabette avantaj ve dezavantajları masaya yatırıldı. Sektörün üretim kalitesi ve ürün çeşitliliği yönünden uluslararası pazarlarda rekabet avantajı olduğu belirtilirken, sadece tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiği vurgulandı. Toplantı sırasında küme olarak birlikte hareket etmenin global rekabette önemli bir rekabet avantajı sağlayacağına dikkat çekildi. ?Gaziantep Ayakkabı Kümesi' olarak yapılacak çalışmaların sektöre çok önemli katkıları olacağı dile getirildi.

Bu yıl eğitime başlayan Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi Ayakkabı Bölümü ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Ayakkabı Tasarımı bölümlerinin sektörün insan kaynağı ihtiyacını karşılamakta önemli adımlar olduğu da kaydedildi. GAİB bünyesinde önümüzdeki ay başlayacak ayakkabı sektörü yöneticilerine yönelik kurumsallaşma, insan kaynağı yönetimi, üretim planlama ve maliyet eğitimlerinin sektör gelişimine önemli katkılar sağlayacağına, bu eğitim ve seminerlere sektör temsilcilerinin ücretsiz olarak katılabileceklerine de değinildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber