Dersbaşı yapamadan tatile girdiler!

Haber Giriş : 22 Eylül 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-öğretim sezonu açıldı ama gariplikler birbirini izliyor. Kars'ta bir ilköğretim okulunda öğrenciler dersbaşı yapamadan tatile girdi. Olayın geçmişi tam bir komedi.

Kars'ın Yalınkaya Köyü'nde bulunan öğrenciler, okul onarımının tamamlanamaması nedeniyle dersbaşı yapamadan tatile girdi. Sarıkamış'ın Yayıklı Köyü'nde ise öğrenciler, çökme tehlikesi bulunan okulda eğitim görüyor.

Merkeze 10 kilometre mesafedeki 140 haneli Yalınkaya Köyü'nde öğrenciler, dersbaşı yapmadan tatile girdi. Yaz tatili boyunca onarımı yapılmayan köy okulu, yeni eğitim öğretim dönemi başında onarılmaya başlandı. Onarım ihalesi üç kez iptal edilen okulun onarımının yaklaşık bir ay sürecek olması ise, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

Öğrenci velisi Osman Dumansız, ?Üç ay boyunca neden yapılmadı da şimdi yapılıyor? Çocuklarımız şimdi mağdur durumda. Başka yerde okuyacak durumda da değiller. Köyde de eğitim yapılacak başka bir bina yok? diyerek tepki gösterdi.

5. sınıf öğrencisi Meltem Osanmaz ise, ?Okulumuz bir an önce tamir edilsin, biz okula gitmek istiyoruz. İnşaatın bir ay devam edeceğini söylediler. Neden yaz tatilinde okulumuzu yapmadılar ki? Köyümüzde bulunan sağlık ocağı da köyün çobanlarına verildiği için ders görecek bir yerimiz bile yok? dedi.

ÇÖKME TEHLİKESİ BULUNAN OKUL VELİLERİ KORKUTUYOR

Öte yandan, Sarıkamış'ın Yayıklı Köyü'nde iki yıl önce yapılan okulun zemininin çökmesi öğrenciler arasında paniğe neden oldu. Duvarlarında çatlaklar meydana gelen ve çökme tehlikesi bulunan okulda, 200 öğrenci ders görüyor. Okulun zemininde meydana gelen çökmeler öğrenci velilerini de tedirgin ediyor. Bazı veliler iki yıl önce yapılan, ancak çökme tehlikesi bulunan okula, çocuklarını göndermeyeceklerini söylediler.

Öğrenci velisi Güven Koç, ?Okulun tabanında çökmeler oldu. Çocuklar içeri girdiğinde neredeyse yıkılacak. İki yıl önce yapılan bu okula çocuklarımızı göndermeye
korkuyoruz. Binada yaklaşık 15 santimetrelik çökmeler meydana geldiği için de tuvaletler kullanılamaz halde. Bu nedenle çocuklarımız sürekli hastalanıyor? dedi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber