Üniversite işbirliğiyle tutuklu ve hükümlülere eğitim verilecek

İzmir Kadın, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Ege Üniversitesi (EÜ) arasında eğitim ve işbirliği protokülü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bir ilk olan bu işbirliği kapsamında akademisyenler tarafından, tutuklu ve hükümlülere genel sağlık, ağız ve diş sağlığı, madde bağımlılığı, psikiyatri, kadın sağlığı ve üreme konularında eğitim verilecek. Bir yıl sürecek protokol çerçevesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerle projelere destek verilecek.

Hükümlü ve tutuklu kadın, çocuk ve gençlerin topluma yeniden kazandırılması için hazırlanan protokolü, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz imzaladı. Kaya Termal Otel'de düzenlenen imza töreninde konuşan Başsavcı Kavak, cezaevleri meselesinin önemini vurguladı. Tarihte Fransız devrimi gibi büyük olayların bir kısmının cezaevlerinden başladığını hatırlatan Kavak, "Günümüzde ceza infaz sisteminin üzerinde en çok durduğu konulardan biri, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması meselesidir. Bu üç beş kelimeden oluşan cümle o kadar zor bir iştir ki bu işle uğraşan uzmanından tutun da cezaevlerinde görev yapan odacıya kadar herkesi fazlasıyla zorlar. Oturduğumuz zaman teorik bazda günlerce, aylarca konuşabileceğimiz bir konudur ama cezaevine girip somut bir şey yapmak istediğimizde adete duvara toslarız." dedi. İncitmeden, kırmadan, dökmeden, hata yapmış bu insanları yeniden kazanma kaygının ön planda olduğunu ifade eden Kavak, "Bu hükümlülerin, yanlış yapmış insanların birarada olduğu ortamda somut adamlar atmak suretiyle topluma kazandırmak gerçekten çok zor bir iş. Bu proje, bu zor işlerden bir kısmını başarmak gayesiyle çıkmış. Yanlış yapmış insanlara, hatalarını düzeltme fırsatı veren bir proje. İnşallah hayırlı sonuçlara vesile olsun. Hatasıyla sevabıyla bizim insanımız olan kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz, topluma kazanma noktasında bu projeden hakkıyla istifade etsinler." diye konuştu. Başsavcı Kavak, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, başarılı olması temennisinde bulundu.

Rektör Yılmaz ise eğitimin, isteklisi olmadığı sürece çok zor bir iş olduğunu belirtti. Kadın, çocuk ve gençler için çeşitli eğitimler vereceklerini dile getiren Yılmaz, "Hepimizin hedefi ortak, topluma yeni kazanımlar ortaya koymak. Toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmek. Bu çalışmanın çok zor olduğunun farkındayız. Zorluklar, aşılmak içindir. Bir şeyi isteyenler çare, istemeyenler mazeret üretir. Çare tükenmez, inançlar tükenir. Bizim inaçlarımız tam. Çarelerin çok olduğuna inanıyoruz. Güzel sonuçlarla Türkiye'ye Ege modeli oluşturacağımıza inanıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber