Şair Abdurrahim Karakoç anıldı

Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği en önemli şairlerden biri olan Abdurrahim Karakoç, Elbistan'da düzenlenen bir programla anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Belediyesi Kültür Ocağı'nın düzenlediği özel programa çok sayıda hemşehrisi ve seveni katıldı.

Elbistan'da Proma Restoran'da düzenlenen programa Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce diğer protokol üyeleri ile merhum Şair Abdurrahim Karakoç'un ailesi ve şiirseverler katıldı. Şairin hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Karakoç'un bölgenin en önemli değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Başkan Küçük, ?Her fırsatta bunu vurgulamamız lazım. Aynı zamanda merhum üstat Necip Fazıl Kısakürek var. Biz de her fırsatta Abdurrahim Ağabey'in memleketimizin bir değeri olduğunu vurgulamamız lazım. Abdurrahim Ağabey, çok bilinen şiirlerinin haricinde bilinmeyen ve ailesinin bildiği şiirleri de var. Kültür Ocağımız bu amaçla bir organizasyon yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Eğitimci-Yazar Mehmet Taş ise Karakoç'un hayatından örnekler verdi. Taş, ?Memleketimiz birbirinden değerli şairler, yazarlar ve fikir adamları yetiştirmiştir. Bunlardan biri de Abdurrahim Karakoç'tur. Abdurrahim Karakoç gibi bir şairi bir gecede anlatmak mümkün olmayacaktır. Karakoç'a göre şiirin konusu her zaman bağlı olduğu millet ve inandığı Hakk'ı anlatmak için bir araç olmalıdır. Şiir; milliliktir, saflıktır. Onun şiirlerinde iman ve Kur'an merkezdedir.? ifadesini kullandı. Programın ilerleyen bölümlerinde katılımcılar, merhum Şair Abdurrahim Karakoç ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber