Rusya heyetinden Başkan Gökçek'e ziyaret

Rusya Federasyonu Milletvekili ve Yerel Yönetimler Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko ile beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlık Konutu'nda gerçekleşen ziyarette konuk Başkan Timçenko ile birlikte Rusya Yerel Yönetimler Konseyi üyeleri ve Rusya'nın Kaluga ile Tolyatti şehirleri Belediye Başkanları da hazır bulundu. Heyetin gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, konuk heyete 'Hoş geldiniz' diyerek, "Sizleri Ankara'da görmek bizleri çok mutlu etti." dedi.

Rus Milletvekili Timçenko da iki gündür Ankara'da olduklarını ve gösterilen misafirperverliğe teşekkür ettiklerini belirterek, "Ankara'ya ilişkin izlenimlerimiz çok olumlu oldu. Rusya ile Türkiye'nin çok eskiye dayanan dostlukları var. Aramızdaki işbirliğini her alanda ilerletmeliyiz." diye konuştu. Aynı zamanda Rusya Federasyonu Devlet Duması Milletvekili olan Timçenko'nun ziyaret sırasındaki soruları üzerine Başkan Gökçek, Başkent Ankara'da uygulanan kentsel dönüşüm projeleri ve ortak yürütülebilecek çalışmalar konularında detaylı bilgiler verdi.

Ziyaret sonrası Timçenko, Başkan Gökçek'e özel bir çay fincanı ve tabağı ile Moskova'nın fotoğrafı bulunan bir tablo armağan etti. Başkan Gökçek ise konuk başkan ve heyete günün anısına bir plaket ile ziyaret anında birlikte çekilen fotoğraflarını takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber