İstikbal Koleji öğrencileri, İngilizce sınavında yüzde 100 başarı sağladı

Kayseri Özel İstikbal Koleji öğrencileri, Cambridge Üniversitesi tarafından İngilizce konuşma, dinleme, okuma ve yazma yeterliliğini ölçme amaçlı yapılan sınavda yüzde 100 başarı sağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cambridge English sınavları küresel ölçekte tanınmakta olup dil becerisinin değerlendirilmesine yönelik uluslararası sistem olan Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi'ne (CEFR) uygun olarak yapılmaktadır. Yılda bir defa yapılan British Council sınavı, yabancı gözetmen ve öğretmenler nezaretinde gerçekleştiriliyor. Sınav sonunda başarılı olanlara dünya çapında geçerliliği olan sertifika veriliyor. Kayseri Özel İstikbal Koleji öğrencileri de bu yıl girdikleri sınavlarda yüzde 100 başarı gösterdi. Öğrencilere başarı sertifikaları veli ve öğrencilerin katılımıyla okulun konferans salonunda yapılan törenle verildi.

Törende konuşan okul müdürü Şuayip Karataş, sınava 130 öğrencinin katıldığı bilgisini verdi. Bütün öğrencilerin başarılı olarak bir üst kura geçtiğini belirten Karataş, ?Öğrencilerimizi, hafta içi ve hafta sonu etütleriyle ortalama 180 saat sadece bu sınavlara yönelik ders vererek hazırladık. Öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle bu sonuçları aldık. Sınavlarda, öğrencinin İngilizce konuşması, dinlediklerini ve okuduklarını anlaması ve yazabilmesi gibi bu dili etkin kullanabilmesi uluslararası bir sınavda test edilmektedir. Bu yaşlarda öğrencilerimiz kendi akranlarına baktıklarında değil uluslararası bir sınavı, ülke hatta Kayseri çapında bir sınava girenlerin oranı çok düşüktür. Sınava katılan öğrencilerimizi, onları hazırlayan öğretmenlerimizi ve destek veren aileleri gönülden tebrik ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber