Mamak Belediyesi, müteahhitlere belediyede oda ayırdı

Mamak Belediyesi ana hizmet binasında Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne (MİM-DER) oda tahsis etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİM-DER'e tahsis edilen oda sayesinde müteahhitler belediyeyle olan işlerini koordineli ve hızlı bir şekilde yürütüyor.

Binlerce gecekonduyu yıkarak büyük bir kentsel dönüşüme imza atan Mamak Belediyesi bölgedeki dönüşümün önemli bir parçası olan özel müteşebbislerinde işlerini kolaylaştırıcı tedbirler alıyor. Mamak Belediyesi hiçbir belediyede olmayan bir uygulamaya imza atarak ana hizmet binasının üçüncü katında özel bir odayı MİM-DER'e tahsis etti. Temel olarak müteahhit ve proje bürolarının iş takip personellerinin kullanımı için tahsis edilen oda aynı zamanda iş takip personeline büro hizmeti de veriyor. Proje firmalarının iş takip personelleri faks, fotokopi, bilgisayar çıktısı gibi acil işleri de bu hizmet noktasından halledebiliyor.

Yönetmelik ve kanunlarda yapılan her türlü değişiklikler konusunda da koordineli bir şekilde iş takip personellerini haberdar eden MİM-DER odası belediyelerin imar birimleri önünde görmeye alışılmış yoğunluğunda önüne geçiyor. Proje onayı, ruhsat takibi gibi bir takım zaman alan işler esnasında büro önünde bekleyerek yoğunluk oluşturan iş takip personeli MİM-DER odasına geçerek burada çay içip dinlenebiliyor ve mimarları ilgilendiren her türlü gelişmeden haberdar olabiliyor.

Akgül'ün girişimleriyle önemli sermaye grupları Mamak'ta büyük yatırımlar gerçekleştirdi. İçerisinde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi başta olmak üzere önemli konut projeleri Akgül'ün kişisel gayretleri sonucunda Mamak'ta önemli yatırımlara imza attı. Akgül, "MİM-DER'e tahsis ettiğimiz bu oda sayesinde Mamaklı müteahhitler işlerini çok daha hızlı hallediyor. Belediye olarak sivil toplum örgütlerine elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Bölgemizin en büyük sorunu olan gecekonduyla hem yerel yönetim bazında hem de özel müteşebbisleri yanımıza alarak mücadele ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber