Kırıkkale'de 172 kilo kubar esrar ele geçirildi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerce, uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 172 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıntı ve kiralık araçlar içinde yakalanan esrarla birlikte 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 kişi çıkartıldıkları adliyede tutuklandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerce, 34 plakalı 2010 model cevrolet captiva marka ikiz plakalı çalıntı araca operasyon düzenledi. Çalıntı aracın arama noktalarından kolay geçmesi için düzenlenen sahte ruhsat belgeleri, bir çift sahte plaka elde edildi.

Yakalanan şüphelilerden S.G.'nin üzerinde 1 adet başkasına ait ehliyet çıktı. Ayrıca şahsın 3 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Bunun yanında Y.K., isimli şahsın üzerinden başkasına ait kimlik belgesi ve şahsın 8 yıl hapis cezası ile silahlı gasptan arandığı tespit edildi. Bir şüpheli şahsın ise terör örgütüne üye olmaktan kaydının olduğu öğrenildi. Olayı genişleten şube ekipleri, toplam 11 kişinin olayla bağlantısının olduğunu saptadı. Yakalanan O.K., M.E., Y.U., M.A., N.A., M.A., İ.G., S.A., Ş.G., S.İ ve Y.K., isimli şahıslar çıkartıldıkları adliyece tutuklandı.

Kırıkkale'de son bir yılda 1 ton zehirli madde ele geçirildiğini açıklayan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, uyuşturucu ile mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, ?Kırıkkale 43 ilin bağlantı noktasında bulunuyor. Sınırlarımızdan geçiş noktası olduğu için uyuşturucu trafiği yaşanıyor. Ekiplerimiz bu trafiğin geçişlerine asla izin vermiyor. Bunun en güzel örneğini şimdi burada görüyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber