Adliyeden piyasa değeri 8 milyon dolar olan uyuşturucu çalındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalınan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon dolar olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR Adliyesi Adli Emanet Bürosu'na bulunan 115 kilogram eroin, ve miktarı belli olmayan esrar ve uyuşturucu hap çalındı. Olayla ilgili 2'si polis 15 kişi gözaltına alındı. Çalınan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da çok sayıda güvenlik kamerası, demir bariyerler ve çok sayıda güvenlik personeli tarafından güvenliği sağlanan ve Türkiye'nin en iyi korunan binalarından biri olan Diyarbakır Adliyesi'nde görülmemiş bir hırsızlık olayı yaşandı. Adliyenin zemin katında bulunan adli emanet odalarına giren hırsızlar, 115 kilogram eroin ve miktarı belli olmayan uyuşturucu ile toz esrar çaldı. İddiaya göre tutukluların adliyeye alındığı arka taraftaki kapıdan binaya giren şüpheliler, asma tavanların arasından geçerek adli emanet bürosuna girdi. Özel yetkili mahkemelerde görülen dosyaların suç delillerinin saklandığı odaya giren şüpheliler çuvallar içinde muhafaza edilen ağzı mühürlü uyuşturucu maddeyi alarak kayıplara kaçtı. Hırsızlığın asma tavandaki deformasyonun tamiri sırasında ortaya çıktığı öğrenildi. Başsavcılığın adli emanet odasında sayım yaptırması üzerine hırsızlık olayının ortaya çıktığı belirtildi.

Hırsızlık olayının öğrenilmesi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce adliyenin temizlik işlerini taşeron firma personeli takibe alındı. Başlatılan operasyon sonucunda aralarında 2 polis memurunun da olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Polis, bugüne kadar adli emanete defalarca girilerek hırsızlık yapıldığı ile ilgili iddiaları da incelemeye aldı. İddialara göre daha önce de defalarca adli emanet odasından uyuşturucu çuvallarının bu şebeke tarafından çalınmış olabileceği belirtildi. Polis iddialar üzerine Adliye içinde ve dışında bulunan tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının incelemeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber