TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, muhabire kafa attı

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk profesyonel golf turnuvası için Antalya Belek'e gelen ünlü golfçu Tiger Woods'u takip eden Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabiri Cihat Ünal'a kafa atarak gözlüğünü kırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkish Airlines World Golf Final Turnuvası'nda Tiger Woods ile Charl Scwartzel arasındaki mücadelede ilk delikteki başlangıç vuruşunun yapılmasından hemen önce, güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında tartışma çıktı. Kargaşanın olduğu alana gelen TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Cihan muhabiri Cihat Ünal'a bağırmaya başladı. Ağaoğlu, kendisine sakin olmasını ve bağırmamasını isteyen Ünal'a kafa attı. Aldığı darbede gözlüğü kırılan Ünal'ı, Ağaoğlu'nun korumaları zorla alandan uzaklaştırmak istedi. Bir türlü sakinleşmeyen ve Ünal'ın üzerine yürümeye devam eden Ağaoğlu, alandaki diğer basın mensupları ve güvenlik görevlileri tarafından güçlükle engellenebildi.

Ağaoğlu'ndan şikayetçi olan Ünal, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

AGC, AĞAOĞLU'NU KINADI, İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Öte yandan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Cihan muhabiri Cihat Ünal başta olmak üzere gazetecilere çirkin davranış ve saldırıda bulunan Ahmet Ağaoğlu'nu kınadı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, ?Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nı izleyen gazetecilere, turnuvanın başladığı ilk günden itibaren olumsuz davranışlar sergileyen ve hakaretler yağdıran Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu bugün de Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa atarak darp etti. Antalya'nın umut bağladığı golf turizmini dünyaya yaymaya çalışan ve özveri ile görevlerini yapan gazeteci arkadaşlarımız hak etmedikleri davranış biçimiyle karşı karşıya kalmıştır. Federasyon Başkanı'nın meslektaşlarımıza yaptığı saldırıyı nefretle kınıyor, derhal istifaya davet ediyoruz." dedi.

Gazetecilere yapılan bu tür saldırılara karşı gerekirse daha sert tepkiler göstereceklerini belirten Yeni, ?Meslektaşlarımızın haklarını savunmak için her türlü hukuki yollara başvuracağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.? diye sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber