Ünye Tepe Mezarlığı'na şehitlik yapılıyor

Ünye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü şehir merkezinin batı yakasında şehitlik yapmak için çalışmalara başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tepe Mezarlığı içinde bulunan 320 metrekarelik alanda çalışma başlatan ekipler, yaklaşık 100 mezar kapasiteli bir şehitlik yaptı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, yaptığı açıklamada, manevi değerlere sahip çıkmayı da önemli bir vazife olarak gördüklerini söyledi. Başkan Arpacıoğlu, Gürecülü Mezarlığı'nın da Doğuyaka Şehitliği yapılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Arpacıoğlu, ?Ünye belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların en anlamlılarından belki de en anlamlısı diyebileceğimiz bir çalışma içerisindeyiz. İstiyoruz ki şehitlerimize layık olabilmek onların, onların bize bıraktığı emanete bir saygı nişanesi, minnet ve şükran ifadesi olarak Ünyemizde de bir şehitlik olsun istedik. Bu manada, Mezarlıklar Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar çerçevesinde Batıyaka Şehitliğimizin son noktasına geldik. İnşallah bu şehitliğimiz hep boş dursun, yüce Allah'tan onu diliyoruz, ona dua ediyoruz.? dedi.

?TEMENNİMİZ ŞEHİTLİKLERİMİZ HEP BOŞ KALSIN?

Şehitliklerin hep boş kalmasını istediklerini kaydeden Arpacıoğlu, "Şehitliğimizin hep boş kalmasını istiyoruz ama şehitlerimize de bir saygı olarak, onlara hürmeten de bir yer düzenleyelim bir çalışma yapalım istedik. Batı Şehitliği olarak ifade ettiğimiz ve isimlendirdiğimiz şehitliğimizi bitirdik, bir de doğu bölgesinde bir şehitlik planlamamız var. Ayrıca o çalışmamızı da devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Şehir merkezinde de bir şehitlik anıtı yapmak istediklerini belirten Arpacıoğlu, "Daha önce bunu planladık, projelendirdik inşallah onu da hayata geçirmek istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber