Son Osmanlı'dan dizi ve filmlere sitem

'Osmanlı'da Maraş' konulu sempozyumda konuşan Osmanlı İmparatorluğu'nun son veliahtı Kayıhan Osmanoğlu, reyting kaygısıyla yapılan dizilerin Osmanlı İmparatorluğu'nu yeni nesle yanlış yansıttığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta, konusunda uzman yerli ve yabancı akademisyenler, 'Osmanlı'da Maraş Sempozyumu'nda bir araya geldi. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen ve Osmanlı dönemine ait çok gizli belgelerin de sergilendiği sempozyum, mehter takımının eşliğinde yaklaşık 5 bin kişilik kortej yürüyüşü ile başladı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Osmanlı arşivlerinden özel izinle çıkartılan 105 tarihi belge, Osmanlı kıyafetleri ve ev eşyaları katılımcılar için sergilendi.

GERÇEK OSMANLI'YI ANLATACAK BİR FİLM YAPACAK

Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han'ın torununun torunu olan Osmanlı Veliahtı Kayıhan Osmanoğlu da sempozyuma katıldı. Bir değerlendirme yapan Kayıhan Osmanoğlu, günümüzde reytinglerde üst sıralarda bulunan, Osmanlı'yı anlatan, ancak aslıyla hiç alakası olmayan dizi ve filmlere tanık olduğunu ve bu yapımların yeni nesli yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Kayıhan Osmanoğlu, aynı zamanda bu dizilerin rant uğruna tarihi köreltmelerinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktardı.

Veliaht Kayıhan Osmanoğlu, son dönemlerde ortaya çıkan ve reyting kaygısı taşıyan bazı dizilerden duyduğu rahatsızlığı anlatırken gerçek Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatacak bir film için çalışma yaptığını bildirdi.

Sempozyumun sonunda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından sempozyum düzenleme kurulu üyelerine birer plaket verildi, toplu fotoğraf çekildi. Sempozyum sonunda Maraş dondurma şovu ilgiyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber