Burucu, Küçükler'i ziyaret etti

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Cafer Burucu ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Burucu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ahmet Küçükler, Erzurum'un kalkınma potansiyellerinin değerlendirilmesi noktasında güç birliğinin önemine vurgu yaptı. Burucu, Erzurum'un ekonomik kalkınmasına önayak olmak amacıyla bu yola çıktıklarını söyledi.

Sanayi sektörünün Erzurum'da ekonomik bir büyüklüğe kavuşması noktasında etkin projeler üretmeyi arzu ettiklerini belirten TÜMSİAD Başkanı Burucu, toplumsal bilincin yükseltilmesi gerektiğine işaret etti. Burucu, ?Amacımız belirli bir seviyeye ulaştırılacak olan toplumsal bilinci ekonomik fayda ve katma değere dönüştürebilmektir.? dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise TÜMSİAD'ın yeni yönetimine başarı dileklerinde bulunarak, ?Umuyoruz ki, bu yapılaşma adı gibi tüm sanayici ve işadamlarını kucaklar, güç birliği oluşturur.? ifadesini kullandı.

Erzurum'daki sanayi sektörünün istenen seviyelere bir türlü taşınamadığının altını çizen Başkan Küçükler, ?Erzurum'un iklim şartları başta olmak üzere fiziki ve coğrafi koşulları sanayinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor. Artık bunlar tipik bir savunma aracı haline geldi. Bunları yenmemiz lazım. Dünyanın birçok ülkesinde birçok şehri bizden daha soğuk olmasına rağmen sanayide özellikle ilk başta yer alıyorlar. Şu an Erzurum Türkiye'de doğalgazı en erken kullanan illerden birisidir. Buranın bir potansiyeli var, coğrafi konumu önem taşıyor. Erzurum, sınırdaki birçok ülkeye komşu niteliği taşıyor. Bu avantajlar çok iyi kullanılabilir ve değerlendirilebilir. Artık ıraklık kavramını ortadan kaldırmalıyız. Artık ulaşım hava yoluyla da, kara yoluyla da hem kolay, hem rahat. Bir yanda Ovit, diğer yanda Kop'un harekete geçmesiyle Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayan kesişim noktasını Erzurum elde ediyor. Erzurum enerjide de kesişim noktasında. Bunu iyi değerlendirmek gerekir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber