Üniversiteli gençler düşünmek için kampa girdi

Dokuz üniversiteden gençler, Gediz Üniversitesi'nde biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek amaç düşünmekti. Akademisyenler de öğrencilere eşlik etti. Üç gün boyunca kafa kafaya verildi, hem ülke meseleleri hem insanlığı ilgilendiren konular genç bakışla ele alındı.

Gediz Üniversitesi, önemli bir buluşmaya daha evsahipliği yaptı. Gri Düşünce Topluluğu tarafından Sosyal Bilimler Kampı düzenlendi. Boğaziçi, ODTÜ, Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar, Balıkesir, Süleyman Şah, Bilgi ve Gediz üniversitelerinden 50 öğrenci katıldı. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Atalay, Doç. Dr. Abdülkadir Civan, Yrd. Doç. Dr. Mete Ulaş Aksoy ve Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Üstün, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hilmi Ozan Özavcı ve İzmir Üniversitesi'nden Dr. Ali Özgür Gürsoy akademik destek verdi. Ayrıca ünlü yazar Nihat Dağlı da yer aldı. Üç gün boyunca adeta beyin fırtınası estirildi. Ülkenin iç ve dış politikalarına mercek tutuldu, ekonomik gelişmeler ele alındı. Ayrıca insanlığı ilgilendiren sosyal ve politik konular da görüşüldü. Modernite, batılılaşma, hayata edebiyatla bakmak, küreselleşme gibi temalar üzerine makaleler okundu, değerlendirmelerde ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Okuma, araştırma, sorgulama, düşünme ve düşündüklerini söyleyebilme becerilerinin geliştirilmeye, akademik bakış açısının kazanılmaya çalışıldığı etkinlik, sertifika töreniyle sona erdi. Gençlere katılım belgelerini veren Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Akdiş, karşılaştığı meselelere kayıtsız kalmayan, çevresinde ne olup bittiğini öğrenmeye ve anlamaya çalışan üniversitelileri kutladı. Prof. Dr. Akdiş, düşünen gençler sayesinde yarınların daha aydınlık olacağını ifade etti. Gençliği düşünmeye teşvik eden Sosyal Bilimler Kampı, gelenek haline getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber