Türk Hava Kurumu Üniversitesi, yeni akademik yıla törenle girdi

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yıl Açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin Etimesgut'ta bulunan Türkkuşu Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende yabancı öğrencilerin okuduğu 'Mihriban' türküsü Arınç'ı duygulandırdı. Türküye eşlik eden Arınç'ın, başka bir öğrencinin okuduğu Abdurrahim Karakoç şiirine de eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, THK Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yıl açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program üniversitenin tanıtım gösterimi ile devam etti. Üniversitenin yangın uçakları ile su atma gösterisi icra edilen programda üniversite öğrencilerinden ada ülkesi Mauritius'tan gelen Mücahit Edun bir konuşma yaptı. Türkiye'ye 8 bin kilometre uzaklıktaki bir ülkeden geldiğini belirten Edun, "Çocukluğum Türkiye'nin kurtuluş savaşını dinlemekle geçti. Ataların evlerini arsalarını satarak Türk halkına yardım gönderdi. Bugün bu ülkede okumaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Ardından Kenya, Kazakistan, Orta Afrika ve Türkiye'den öğrencilerin oluşturduğu bir grup Ey Ceylan Gözlüm ve Mihraban türkülerini söyledi. Grubun Mihriban türküsünü seslendirdiği sırada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da türküye eşlik ettiği gözlendi. Ukraynalı bir öğrenci de Abdurrahman Karakoç'un bir şiirini ney eşliğinde okudu.

Törenin açılış konuşmasını yapan THK Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, çok genç bir üniversite olduklarını söyledi. 2011 yılında 2 fakülte ve bir meslek yüksekokulu ve 213 öğrenci ile eğitime başladıklarını kaydeden Ban, "Bu yıl 4 fakülte, 2 yüksek okul ve 3 enstitü ile eğitim veriyoruz. Bu yıl Çin'den Barbados'a, Suriye'den Yemen'e 43 ülkeden 72 yabancı öğrencimizle birlikte 800'ü aşkın öğrencimiz ve 200 akademik personelimiz bulunuyor.? diye konuştu. THK Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım ise dünyada kurulu 37 üniversiteden biri olan THK üniversitesinin Türk havacılığına hayırlı olmasını diledi.THK üniversitesinin Türkiye'nin havacılık alanında dünya tarafından kabul edilen bir eğitim merkezi olması için kurulduğunu anlattı.

"THK ÜNİVERSİTESİ AÇILIŞINDA DUYDUĞUM KEYFİ, BAŞKA HİÇBİR AÇILIŞTA DUYMADIM"

2011 yılında 5 üniversitenini açılışına katıldığını bu yıl ise sırasıyla Muğla,Bursa ve THK üniversitelerinini açılışına katıldığını aktaran Arınç, "Türk Hava Kurumu üniversitesinde duyduğum keyfi başka hiçbir açılışta duymadım. Bu üniversite ülkemiz ve dünya için çok önemli bir kurum." dedi. Yurtiçi ve yurtdışından öğrencilerin yüksek puanlarla bu üniversiteyi tercih etmelerinden dolayı memnuniyet duyduğunu vurgulayan Arınç, "Türk Hava Kurumu üniversitesi oransal olarak yabancı öğrenci sayısı bakımından birinci sırada. Mauritius ülkesini isim olarak duydum. Ama rektör beye çaktırmadan sordum nerede diye. Günay Afrika'da, takriben 1 milyon 300 bin nüfuslu bir ülke. 8 bin 500 kilometrelik uzaklıktan bir öğrencinin bu üniversiteyi tercih etmesi bizi çok mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

10 yıl önce 80 olan üniversite sayısının 103'ü devlet ve 65'i vakıf olmak üzere 168'e yükseldiğini vurgulayan Arınç, "Şırnak, Iğdır, Hakkari ve Siirt olmak üzere 81 ilde de üniversitemiz var. Üniversite sayımız çoğaldı. Şimdi bu üniversitelerin öğretim üyesi açıklarının kapatılarak kaliteli kurumlar haline getirilmesi gerek. Eğitim öğretim alanında çok büyük fedakarlık yaparak görev yapan öğretim üyesi ve elemanlarının özlük haklarınında belirli bir noktaya yükseltilmesi gerekiyor buna ihtiyaç var. Bu hocalarımızın fedakarlığı olmasa üniversitelerde görev yapmak çok zor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde birinci öğretim ve açıköğretimden harç ve katkı paylarını kaldırarak hayırlı bir iş yaptıklarını vurgulayan Arınç şunları söyledi: "İkinci öğretimden maalesef kaldıramadık yasal bir düzenleme gerekiyor. Birinci ve açıköğretimde harçları kaldırdığımız öğrenci sayısı 3,5 milyon civarında. Bunun bütçeye etkisi 1,3 katrilyon. Bu katkı payı kaldırıldığı için bütçeden üniversitelere karşılığını Maliye Bakanlığımız üslendi. Eskiye oranda çok daha güzel yurtlarımız var."

Konuşmaların ardından Rektör Ünsal Ban, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal'a, Osman Yıldırım Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a plaket verdi. Ardından Ban ve Yıldırım Bülent Arınç'a plaket verdi. Ayrıca Arınç'a pilot montu hediye edildi. Törenin ardından Arınç ve beraberindeki heyet üniversitede bulunan uçakları inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber