Salim Uslu: Atıl durumdaki okullar açık ceza infaz kurumu olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum'da açık ceza infaz kurumu açılması için çalışma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uslu, Ortaköy ilçesi Aşdağul beldesi ile Laçin ilçesi Narlı beldesindeki atıl durumda olan yatılı bölge ilköğretim okullarının açık ceza infaz kurumuna çevrilmesinin bölgeye ekonomik olarak hareketlilik katacağını belirtti.

Salim Uslu, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde kapasite ihtiyaçlarını karşılamak üzere açık ceza infaz kurumu açılmasının planlandığını söyledi. Bakanlığın bu konuda Çorum'da bir açık ceza infaz kurumu açılmasını planladığını söyleyen Uslu, bu konuda Ortaköy ve Laçin ilçelerine yönelik bir talebin olduğunu dile getirdi.

Uslu, "Ancak bizim Ortaköy de Laçin ilçemizden birini tercih yapmamız mümkün değildi. Konuyu Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin'e ileterek 2 ilçemizin de faydalanması için gerekli sözü aldık. İnşallah en kısa sürede sonuç alacağız. Kamuda koordinasyon sağlanması çok önem arz ediyor." dedi.

Milletvekili Uslu, "Bir işi sonuçlandırmak sadece bir kurumla yeterli kalmıyor. Biz de her iki bakanlık arasında eşgüdümü sağlamak için uğraşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nda onay vermesi halinde her iki okul atıl kalmaktan kurtulacak hem de her iki ilçemizde ekonomik hareketlilik sağlanacaktır.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber