Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kadro standartları yönergesinde degisiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları ile Kadro Standartları Hakkında Yönerge 10/04/2012 tarih ve 1737 sayılı Bakanlık Makamı onayı ile yürürlüğe girmiştir.

Kurumumuz taşra teşkilatında hizmet gerekleri göz önüne alınarak kadro standartlarında revizyon yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede, gerekli değişiklikler yapılmış olup. değişiklikler sonrası hazırlanan "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları ile Kadro Standartları Hakkında Yönergede Değişiklik Yapılması Hakkında Yönerge"nin yürürlüğe konulması hususunu:

Yrd.Doç.Df.Muskfa AKSOY Kurum Başkanı

Tensiplerinize arz ederim.


TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU TAŞRA TEŞKİLATI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İLE KADRO STANDARTLARI HAKKINDA YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

YÖNERGE

MADDE 1 - 10/04/2012 tarihli ve 2012/1737 sayılı makam onayı ile yayınlanan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları İle Kadro Standartları Hakkında Yönerge'nin 4 üncü maddesinin (e) ve (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Şube Müdürlüğü: Halk sağlığı müdürlüğü görevlerinin belli bir bölümünü yerine getirmek üzere halk sağlığı müdürlüğü bünyesinde kurulan şubeyi,

0 Birim Sorumlusu: Şube müdürü atanıncaya veya görevlendirilinceye kadar, şube müdürlüğü işlerini koordine etmek ve yürütmek üzere görevlendirilen kişiyi,"

MADDE 2 - Aynı Yönergenin 7 inci maddesinin, birinci fıkrasının ikinci cümlesinde, ikinci fıkrasında ve üçüncü fıkrasında geçen "birim" ibareleri "şube müdürlüğü" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönergenin 8 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(5) Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre toplam nüfusu 50.000'in altında olan ilçelerde sağlık hizmetleri ilçedeki toplum sağlığı merkezi tarafından verilir. Bu yerlerdeki toplum sağlığı merkezleri ilçe sağlık müdürlüğü yetkilerine sahiptir."

MADDE 4 - Aynı Yönergenin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinden sonra gelmek üzere "d) Entegre İlçe Hastanesi,", "e) Sağlık Evi," ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönergenin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 - Aynı Yönergenin Ek-1 ve Ek-2 sayılı cetvelleri ekteki şekilde değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 6 - Bu Yönerge Bakan Onayı ile yürürlüğe girer. Yürütme

MADDE 7 - Bu Yönerge hükümlerini Sağlık Bakam yürütür.

EKLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber