Bozkırın Tezenesi'nin türküleri Gaziantep'te yankılandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ?Bozkırın Tezenesi' olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ı unutmadı. Belediyenin Türk Halk Müziği Korosu ünlü sanatçının meşhur türkülerini seslendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertaş için anma programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ünlü sanatçının türkülerini Gaziantepliler için seslendirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren konserde Ertaş'ın en çok seslendirilen ve halk tarafından beğenilen türküleri okundu.

Neşet Ertaş'ın Anadolu türkülerinin tanınması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir halk sanatçısı olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, ?Rahmetli gerçekten Anadolumuzun gelenek ve göreneklerini anlatan türkülerimizin temsilcisiydi. Anadolu türkülerinin bizlere ve gelecek nesillere aktarılmasında öncü bir sanatçımızdı. Onun gibi sanatçıların zor yetiştiğini biliyoruz. İnşallah Neşet Ertaş'ın yeri kısa zamanda doldurulur. Çünkü onun gibi sanatçılara Anadolu insanının ihtiyacı var. Biz de rahmetli Ertaş'ın unutulmaması için böyle bir program düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber