'Bursa Su Sempozyumu' düzenlenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Dünya Su, Meteoroloji ve Orman günleri etkinlikleri kapsamında BUSKİ ve Su Vakfı işbirliğiyle düzenlendiği ?Bursa Su Sempozyumu' 22-24 Mart 2013 tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleceğin en büyük sorunları arasında yer alan, ?sürdürülebilir su yönetimi ve kentlerin geleceği', yerel yönetimlerin üzerinde hassasiyetle durdukları konuların başında gelirken, su stratejileri ?Su Şehri' Bursa'da belirlenecek. ?Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği' temasıyla düzenlenecek sempozyumun Onur Kurulu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri'den oluşuyor. Sempozyumun Düzenleme Kurulu'nda ise BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Su Vakfı Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Sırdaş, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit görev alıyor.

BUSKİ Plan Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Necat Yardımcı'nın Genel Sekreterliği'nde düzenlenecek sempozyumun Danışma Kurulu'nda da Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tosun, Su Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selami Oğuz, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Altınbaş, Bursa İl Meteoroloji Müdürü Mehmet Selçuk Boztepe ile Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun yer aldı.

Hülya Ferruhoğlu Aydın (BUSKİ), Hakan Başkara (BUSKİ), Fevziye Çalış (BUSKİ), Merve Sarıveli (BUSKİ), Nigar Şen (Su Vakfı), Muhittin Yenigün'ün (Su Vakfı) Etkinlik Kurulu'nda görev aldığı sempozyumda Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden 35 bilim adamının oluşturduğu heyet de sempozyumun Bilim Kurulu'nu oluşturuyor.

Bilimsel bir ortamda su ile ilgili bütün sorun ve çözüm önerilerinin konuşulacağı seminere tebliğ sunmak isteyenler, tebliğ özetlerini, www.su2013.org sayfasına gönderebilecekler. Tebliğ özetinin ilk sayfasında tebliğin başlığı, unvansız olarak yazarın isim ve adresleri, 400 sözcükten fazla olmayacak biçimde tebliğ özeti ve anahtar kelimeler bulunabilecek. Tebliğ metni 1.5 satır aralığında, microsoft yazımında ?Times New Roman' harflerinde ve 12 harf ölçeğinde 10 sayfayı geçmeyecek biçimde hazırlanacak. Tebliğ özetlerini son gönderi tarihi ise 21 Ocak 2013 olarak belirlendi. Katılımın ücretsiz olacağı sempozyum kapsamında oluşturulacak sergi alanında ürünleriyle yer almak isteyen kurum ve kuruluş temsilcilerinin organizasyon sekretaryası ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber