Vali Çınar: Kadınlar imkan verildiğinde kendini geliştirme konusunda hevesli

Muş Valisi Ali Çınar, kadınlara imkan verildiği taktirde, kendilerini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için çok hevesli ve ve azimli olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ali Çınar, Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen SODES programı çerçevesinde Siirt Valiliği tarafından koordine edilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Muş Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca yürütülen 'Ana Eğitim Anne Eğitimi Projesi' kapsamında, Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde; takı tasarımı, ahşap boyama, ebru ve bilgisayar kursu alan kadınlarla bir araya geldi.

Çınar, ziyarette bilgisayar eğitimi alan kursiyerlerle de bir araya geldi. Vali Çınar'ın, kucağında bebeğiyle kursa katılan bir kursiyer bayanla sohbet ederek; ? İşte SODES' in en küçük yararlanıcısı burada, daha şimdiden annesiyle birlikte eğitime katılmış? şeklindeki esprisi de orada bulunanları tebessüm ettirdi.

Kursiyerlerle uzun süre sohbet eden Vali Çınar, ? Görüyoruz ki; kadınlarımıza imkan verildiği taktirde, kendilerini geliştirmek, bir şeyler öğrenmek için çok hevesli ve çokta azimliler. Burada, kucağında bebeğiyle bilgisayar öğrenmeye gelen kadınlarımızı gördük. Evlerinde akşama kadar boş boş oturmaktayken, hem bir meslek edinen hem de sosyal ortama girerek yeni arkadaşlıklar kuran kadınlarımız, bu sayede hayata bakış açılarını genişletmekte, önlerine yeni ufuklar katmaktadırlar. Ben kendilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber