Şimdi okumamak varmış!

Haber Giriş : 24 Eylül 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizde okuma-yazma bilmeyenler arasındaki işsizlik oranı yüzde 4.3'te kalırken, üniversite mezunlarının yüzde 9.5'inin boşta gezdiği belirlendi

İki üniversite bitirip, 3 yabancı dil öğrendikten sonra bir iş bulup, iyi para kazanacağını düşünenler yanılıyor! En azından böyle insanlar için en son adres Türkiye olarak görülüyor.

İşsizliğin kol gezdiği ülkemizde Devlet İstatistik Entitüsü'nün yaptığı bir araştırma ilginç gerçeği gözler önüne serdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün'ün soru önergesini yanıtlarken, Türkiye'deki işsizlerin eğitim seviyesindeki oranları açıkladı.

İŞSiZLiK ORANI YÜZDE 10.9

Buna göre ülkemizde yüzde 10.9 oranında olduğu belirlenen işsizler arasında, okuma-yazma bilmeyenlerden sadece 4.3'ü çalışmıyor. Ancak üniversite mezunu olup da bir iş bulamayanların oranı ise yüzde 9.5... Bu oran ilköğretim mezunlarında yüzde 10.4, lise mezunlarında ise yüzde 14.9.
Ancak her ne kadar oranlar aksini i gösterse de, öğrenmenin her zaman l kazandıracağı gerçeği ise değişmiyor.

Diğer taraftan da İlköğretimde balık istifi sınıflar
TÜRKlYE'nin sadece doğusunda değil batısında da eğitimle ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Tıpkı dünyaya açılan penceremiz Alanya'da olduğu gibi. Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'ndeki 480 öğrenci kapasiteli Yeni Mahalle ilköğretim Okulu'nda şu an bin 80 öğrenci eğitim görüyor. 25 ila 30 kişilik kapasiteli sınıflarda 78 öğrenci ders yapmaya çalışıyor. Veliler ve öğretmenler ise devletten bir çözüm bekliyor.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber