Sokak ortasında paslı makinelerde et çekimi yaptırmayın

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, vatandaşları uyararak Kurban Bayramı'nda et çekimi yaptırdıkları kişilere dikkat etmelerini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paslı makinelerde et çekiminin sağlık açısından ciddi sorunlar oluşturduğuna dikkat çeken Adnan Aydın, bayramda odaya kayıtlı 187 olan kasap sayısının biranda artarak binin üzerinde et çekimi yapan kasapların türediğini açıkladı.

Aydın, Kurban Bayramı'nda korsan et çeken kişiler ile kasaplar arasında tartışmalar çıktığını söyledi. Bu tartışmaların engellenmesi için korsan et çekenlerin önlenmesi ve kaldırılması gerektiğini ifade eden Aydın, 2000 yılında kurulan komisyona rağmen sokaklarda et çekimlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Oda Başkanı Aydın, ?Sokak ortasında, izinsiz mekanlarda gayri sıhhi şartlarda et çekimine izin verilmemesi ve belediye zabıta müdürlüklerinin önlemesi için karar alınmıştı. Ancak yıllardır, belediye zabıta ekiplerini uyarmamıza rağmen özellikle bu duruma duyarsız kaldıkları hatta adeta teşvik edercesine, bayramda iki zabıta memuru nöbetçi bırakılarak, Kurban Komisyonu'nun almış oldukları kararı uygulamamışlardır. Hiç bir korsan kişiye ceza kesmemişler, hiçbir paslı kıyma makinelerini toplamamışlardır. Dolayısıyla her yıl kıyma makineleri artış göstermiştir. Kurban Bayramı sabahı ve bayram günleri derdimizi, şikayetlerimizi anlatacak zabıta memuru bulamadık.? diye konuştu.

Adnan Aydın, Kurban Bayramı'nda sokak ortasında paslı kıyma makinelerinde et çekim işinin Türkiye'nin 81 ilinde sadece Kayseri'de olduğunu ileri sürdü. Yetkililerden daha duyarlı olmalarını beklediklerini aktaran Aydın, ?Vatandaşlarımızdan ricamız bu korsan hijyenik olmayan hastalık davetçisi olan yerlerde et çektirmemeleri. Kasap esnafımız daha sağlıklı ortamda hijyenik kurallara uygun et çekimi yapmaktadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber