SGK, unvan değişikliği sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

Kurumumuzda boş bulunan ve EK 1 tabloda kadro yerleri ve sayıları belirtilen Mühendis, Avukat, İstatistikçi, Programcı ve Teknisyen kadroları için "Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümleri çerçevesinde Kurum içi unvan değişikliği sınavı yapılmak suretiyle atama yapılacaktır.

I- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA KATILMA ŞARTLARI

Sınava katılabilmek için son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki şartlar aranır.

A) GENEL ŞARTLAR

Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR

- Avukat kadrosuna atanabilmek için;

1) Hukuk Fakültesi mezunu olmak,

2) Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

- Mühendis kadrosuna atanabilmek için;

- Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden mezun olmak,

- İstatistikçi kadrosuna atanabilmek için; fakültelerin İstatistik bölümünden mezun olmak,

-Teknisyen kadrolarına atanabilmek için; en az lise dengi mesleki veya teknik eğitim veren okulların Elektrik bölümünden mezun olmak,

- Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) Yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümü mezunu olmak veya en az iki yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokul mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı veya üniversitelerden alınan bilgisayar programcılığı sertifikasına sahip olmak,

2) En az bir programlama dilini bildiğini (Transkript ve ders açılım belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel bilgisayar kursları programcılık sertifikası ya da üniversitelerden alınmış onaylı programcılık sertifikası.) belgelemek,

II- BAŞVURUDA BULUNAMAYACAK PERSONEL

Unvan değişikliği sınavına;

1) Aday memurlar,

2) Kadroları başka kurumlarda olup da Kurumda geçici görevli bulunanlar, başvuramazlar.

III- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Unvan Değişikliği sınavına katılmak isteyen adaylar, ekte örneği gösterilen form dilekçe ile 11 Ekim 2012 tarihinden 17 Ekim 2012 tarihi mesai bitimine kadar görev yaptıkları birimlere müracaat edeceklerdir. Birimler ise talepleri son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 işgünü içerisinde yazı ekinde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığında olacak şekilde göndereceklerdir.

IV- SINAVA ALINMA

Talepler, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına intikalinden sonra gerekli şartların taşınıp taşınmadığı yönüyle incelenerek adayların sınava katılıp katılamayacakları Kurum intranet sitesinde ilan edilecek ve duyuru görev yaptıkları birimlerce ilgililere tebliğ edilecektir.

Adayların sınava girecekleri yerleri gösteren sınav giriş belgeleri 15/11/2012 tarihinde http://www.gazisem.gazi.edu.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

V-SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek adaylar, sınav masrafı olarak GAZİSEM T.C. HALK BANKASI Gazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki Sınav Hizmetleri hesabına 250 TL'yi (ikiyüzelli) 05-09 Kasım 2012 tarihleri arasında yatıracaklardır. Sınav ücreti herhangi bir Halk Bankası şubesinden kurumsal tahsilat programı aracılığıyla havale ücreti alınmadan ödenebilecektir.

VI- SINAVIN KONULARI VE ŞEKLİ

Sınav, Kurum mevzuatı (5502 ve 5510 sayılı Kanunlar) ile atama yapılacak kadronun görev alanı ve niteliğine uygun konulardan (%20 - %80) oluşacak şekilde test usulü ile yapılacaktır. Sınav ile ilgili ders notları sınavdan en az bir ay önce Kurumumuz intranet sayfasında yayımlanacaktır.

VII- SINAVIN YERİ VE TARİHİ

Unvan Değişikliği Sınavı 02/12/2012 Pazar günü saat:10.00'da, M.Yaşar Bostancı Cad. İncitaşı Sk. No.4 (İ.İ.B.F.Kampüsü) Yaşam Merkezi 06500 Beşevler/ANKARA adresindeki Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (GAZİSEM) dersliklerinde yapılacaktır.

VIII- SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak şarttır. Başarı listesi en yüksek puandan başlamak üzere düzenlenir. Başarı puanının aynı olması halinde atanacak personel Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ekinde yer alan EK-1 sayılı Değerlendirme Formuna göre puanlandırma yapılarak belirlenir. Bu durumda da puanların eşit olması halinde sırasıyla; hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara ve üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilir.

IX- SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE İTİRAZ

Sınav Kurulu, kendisine intikal ettiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarını Kurum internet veya İntranet sitesinde ilan eder ve ilgililere tebliğ edilmek üzere görev yaptıkları birimlere yazılı olarak bildirilir. Sonuçlara, ilan tarihinden itibaren beş iş günü içinde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına yazılı olarak itiraz edilebilir Aday itiraz başvuruları Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi T.C. Halk Bankası Gazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki 06000038 no'lu hesabına, 25 TL itiraz ücreti yatırarak aldıkları banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir. Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, en geç 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırılarak adaylara bildirilecektir. İtiraz üzerine verilen karar kesindir.

X- SINAVI KAZANANLARIN ATAMASI

Sınavda başarılı olanların atamaları başarı sırasına göre duyuruda belirtilen boş kadro sayısı dikkate alınarak en geç üç ay içerisinde yapılır. Sınavda başarılı olanlardan, atama şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılanların ise atamaları iptal edilir.

Eksik belge gönderenlerin talepleri dikkate alınmayacak, ilana çıkılan kadrolar dışındaki müracaatlara cevap yazılmayacaktır.

Sınavla ilgili diğer duyurular GAZİSEM internet adresinden (http:// gazi sem. gazi .edu. tr/) takip edilecektir.

İlanen duyurulur.

SINAV TAKVİMİ

İŞ VE İŞLEMLER TARİH
MÜRACAAT BAŞLANGIÇ - BİTİŞ 11-17 Ekim 2012
SINAVA GİRECEKLER İLANI 02 Kasım 2012
DERS NOTLARININ YAYIMLANMASI 02 Kasım 2012
SINAV TARİHİ 02 Aralık 2012
SINAV SORULARINA İTİRAZ 03-07 Aralık 2012
SINAV SONUCU 21 Aralık 2012
SONUCA İTİRAZ 21-25 Aralık 2012
İTİRAZLARIN SONUCA BAĞLANMASI 03 Ocak 2013

EKLER: 1­2­3-

Kadro Unvanı Alanı Kadro Yeri Derecesi Adedi Toplam
    Afyon 6    
    Ankara 6    
    Aydın 6    
    Balıkesir 6    
    Bingöl 6    
    Bitlis 6    
    Çankırı 6    
AVUKAT   istanbul 6    
    istanbul 6   30
    izmir 6    
    izmir 6    
    izmir 6    
    Konya 6    
    Konya 6    
    Muş 6    
    Nevşehir 6    
    Ordu 6    
    Rize 6    
    Samsun 6    
    Trabzon 6    
    Uşak 6    
    Bayburt 6    
    Merkez (Akt. ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı) 1    
istatistikçi   Merkez (Akt. ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı) 3   11
    Merkez (Akt. ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı) 5    
    Merkez (Akt. ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı) 6    
    Merkez (Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı) 3    
    Bursa 3    
    Çorum 3    
    Denizli 3    
  Elektrik isparta 3   13
teknisyen   izmir 3    
    Kütahya 3    
    Adana 5    
    Gaziantep 5    
    Ankara 6 4  
    Merkez (Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü) 6 20 21
PROGRAMCI   Merkez (Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü) 7 1
  inşaat Mühendisliği Ankara 6 6  
  Makine Mühendisliği Ankara 6 7  
  Elektrik Mühendisliği Ankara 6 2  
mühendis Bilgisayar Mühendisliği Ankara 6 3 23
  Bilgisayar Mühendisliği Merkez (Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü) 6 4  
  Peyzaj Mimarlığı Merkez (Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı) 6 1  

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber