Türkçe işyeri ismi kullanan esnafa vergi indirimi yapılacak

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Türk dilindeki yozlaşmayı önlemek amacıyla Gönen Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortaklaşa "Türkçemize Sahip Çıkalım" projesi başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, proje kapsamında işyerlerinde Türkçe isim kullanan esnafa vergi ilanlarında indirim yapılacağını söyledi. Bu amaçla 4 bin adet kitapçık bastırıldığını bildirdi.

Türk dilinin korunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yakar, "Yabancı kökenli kelimelerin kullanılması, Türkçemizin güzelliğini bozmakta. Dilimize sahip çıkmak, korumak amacıyla belediyemizle Kent Konseyi bu projeyi yaşama geçirdi. Bastırılan kitapçıklarda, Türk dilinin özelliklerini ve neden korunması gerektiğini anlatan maddeler var. Kitapçıklar, tüm okullarımıza ve esnafımıza Gönen Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından dağıtılacak." dedi. Belediye olarak, esnafı işyerlerinde Türkçe isimler kullanmaya yöneltmek amacıyla çalışma başlattıklarını da kaydeden Yakar, "İşyerlerine Türkçe isim kullanan esnafımıza, vergi ilanlarında indirim yapacağız. Bu yöndeki karar, aralık ayı meclis oturumunun gündemine gelecek." diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Gündöndü ise, "Tarihte bir milleti yok etmek isteyenler, önce o milletin dilini yok etmiştir. Her milletin, diline sahip çıkması gerekir." dedi. Türkçeyi kullanmanın önemiyle ilgili broşür hazırlandığını ve dağıtılmaya başladığını belirterek, halkı bilinçlendirmek amacında olduklarına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber