Güreşçi çocuklar, bürokratların eşliğinde sağlık taramasından geçti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun memleketi olan Samsun'un Kavak ilçesinde sağlık taramasına katılıp ziyaretlerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavak Güreş Eğitim Merkezi'nde sporculara yönelik yapılan sağlık tarama işlemine katılan ve sonrasında Kavak Kaymakam Vekili Mehmet Erhan'ı ziyaret eden Sultan Seyhan, bu tür yerlerde elit sporcuların yetiştirildiğini söyledi. Güreş denilince ilk akla gelen isimin Yaşar Doğu olduğunu kaydeden Seyhan, "Aldığı başarılarıyla adından sıkça konuşulan Kavak Güreş Eğitim Merkezi sporcuları Yaşar Doğu'nun izinden gitmeye devam ederek Avrupa'da gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir. "dedi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın 2006 yılından itibaren sürdürmekte olduğu 'Sporcu Çocukların Beslenmesi ve Sağlık Durumlarının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında bu defa Kavak'ta Güreş Eğitim Merkezi'nde sağlık taramaları yapıldığını hatırlatan Daire Başkanı Seyhan, ?Yapılan bu taramalarda sporcuların durarak ileri uzun atlama, kısa mesafe koşu, durarak yukarı zıplama, mekik koşu yaptırılarak sezon öncesi performansları ölçüldü. Amacımız, eğitim merkezindeki çocuklarımızın eğitim ve öğrenimlerini aksatmadan elit sporcu olarak yetişmelerini sağlamaktır.? şeklinde konuştu.

Genç sporculara kurum olarak çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sultan Seyhan, projenin Türk sporu için gerçekten çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, ''Biz çocukları 10?11 yaşında alıyor ve 18 yaşına geldiğinde bırakıyoruz. İstedik ki bu çocukların 18 yaşına geldiğinde bir standardı olsun. Antrenörler, teknik adamlar, konuyla ilgili herkes bir sporcunun hangi yaşlarda, hangi değerlerinin hangi aralıklarda olması gerektiğini bilsin. Bu proje onlar için bulunmaz bir kaynak niteliği taşıyor.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber