Mezarlık demirleri çalındı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde vatandaşların yakınlarının mezarlarına diktiği gül fidanları, çiçekler ve mezarlık demirleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gece bekçinin olmadığı ifade edilen şehir mezarlığına dikilen mezar demirlerinin ve çiçeklerin çalınması vatandaşların tepkisini çekti. Mezarlık demirlerinin ve çiçeklerin çalınması üzerine şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, "Bu kadarına da pes." dedi.

Yaklaşık bir haftadır mezar demirlerinin birer birer çalındığını, çalınan demirleri hurdacılardan tekrar satın aldıklarını ifade eden vatandaşlar, ilginç hırsızlık karşısında, "İnsanları mezarda bile rahat bırakmıyorlar.'' şeklinde tepki gösterdi.

Ağabeyinin ve yengesinin mezarı etrafında bulunan demirlerin ve çiçeklerin sökülmesi nedeniyle büyük şaşkınlık yaşayan Merzifon esnaflarından Kenan Bardakçı, ?Bir haftadır mezarlıktan hırsızlık yapılıyor. Her gün buraya geldiğimde demirlerin ve çiçeklerin çalındığını görüyorum. Sonra tekrar gidip, hurdacılardan satın alıyorum. Çok üzücü ama buna benzer olaylar çokça yaşanıyor. Mezarlık üzerinde bulunan çiçeklerin, etrafında bulunan demirlerin çalınması ve mezar taşlarının da zarar görmesine karşı tedbir alınmalı. Ölümüze bile saygı duymuyorlar. Mezarlıkları kutsal yerlerimizden biri. Mezarlıklara sahip çıkılsın." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber