Görev yeri değişikliği için açlık grevine girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nde görevli iş makinesi operatörü Mustafa Sivri, İzmir'e tayininin çıkması için açlık grevine girdi.

Hınıs Karayolları Şube Şefliği'nden işçi olarak çalışan Mustafa Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde makine operatörü iken önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesine, oradan da Bursa'ya tayininin çıktığını söyledi.

Bursa Bakım Başmühendisliği'nde göreve başladığını bildirmek üzere kente gittiğinde, Çanakkale'ye tayinin çıktığını öğrendiğini savunan Sivri, ''Çanakkale'de göreve başladığımda bana makine verilmedi. Ekipte değerlendirildim. Hakkımın iadesi için bir saatlik açlık grevi yaptım. Durumumun genel müdürlüğe bildirilmesi üzerine İzmir'e yeniden tayinim çıktı'' dedi.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'ne isteği dışında tayin edildiğini ileri süren Sivri, tayininin durdurulması için ilgili makamlara başvuru yapmasına rağmen sonuç alamadığını ifade etti.

İzmir bölgeye tayin istediğini belirten Sivri, ''Açlık grevine girdim. Tayinim çıkana kadar da açlık grevi yapacağım'' diye konuştu.

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok da Hınıs Karayolları Şube Şefliği'nde makine operatörü olarak görev yapan Mustafa Sivri'nin açlık grevine başladığını belirterek, işçinin misafirhanede kaldığını söyledi.

Sivri'nin 2 ay önce İzmir'den Erzurum'a atandığını anımsatan Altıok, şunları kaydetti:

''İş makinesi operatöre Mustafa Sivri, Hınıs Karayolları Şube Şefliği'ne görevlendirildi. Herhangi bir soruşturma, yasal prosedür uygulanmadı. Kendisi eski bir hükümlü. Hükümlülükten dolayı işe alınmış. İzmir'e tayin istiyor. Bunun için de açlık grevi başlatmış. Durum Hınıs Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Emniyet mensupları konuyu takip ediyor. Doktor kontrolü de yapıldı. Sağlık durumu takip ediliyor. Biz tayin talebiyle ilgili dilekçesini işleme koyduk.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber