Okul alanı açmak için 395 gecekondu yıkıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Altındağ'ın çeşitli mahallelerinde okul alanı açmak için yıkımlar gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yıktığı gecekonduların yerine okul yapmayı planlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye'nin yıktığı gecekondu sayısı 395'e ulaştı.

Altındağ Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlı çocukların ve gençlerin daha rahat ve daha medeni ortamlarda eğitim görmelerinin kendileri için daima öncelikli olduğunu vurguladı. Kendi öğrenim hayatının zorluklarla geçtiğini sık sık anlattığını ifade eden Tiryaki, şöyle konuştu: "Ben ilkokulu köyde ve birleştirilmiş sınıfta okudum. Benim okul şartlarım çok ağırdı. Tiyatro ve sinema ile İstanbul'da üniversiteye başladığım zaman tanıştım. Ancak görüyorum ki, başkentin göbeğinde oturan bu çocuklar, benden 30 yıl sonra aynı sıkıntılı şartlarda eğitim görüyorlar. Ben bu çocukların daha modern ve daha adil koşullarda eğitim görmelerini istiyorum. Toplumsal yapıyı olumlu yönde değiştirecek en önemli mekanizmaların başında okulların ve eğitim sisteminin geldiğine inanıyorum. Kaliteli şartlarda yapılan eğitimin gerek öğrencilerin gerek eğitimcilerin şevkini ve azmini artırdığını bildiğim için okullara desteğimiz artarak devam edecektir."

Altındağ'da okul sıkıntısının yaşandığını, okul arazilerinin zamanında gecekondularla doldurulduğu, bu nedenle de buralara bir türlü okul yapılamadığını söyleyen Başkan Tiryaki, "Ev yıkmak öyle kolay bir iş değil. İnsanları evlerinden, yurtlarından ediyorsunuz. Ancak gelişmek için hep birlikte bazı bedeller ödememiz ve fedakarlıkta bulunmamız gerekiyor. Biz insanlarımızı buna ikna ediyoruz. Bu alandaki yıkımlar bizim sorumluluğumuzda değil aslında. Ancak Milli Eğitim bizden destek istedi. Biz de yardım ettik. Gecekondu yıkımlarının tamamlanmasının ardından bu arazilere yeni ve modern okullar yapılmasını umuyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber