Erzincan'ın eylül ayı istihdam verileri açıklandı

İstihdam Kurulu'nun ekim ayı toplantısı Vali Selman Yenigün başkanlığında yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül ayı istihdam verilerinin açıklandığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ekim ayı toplantısına Vali Selman Yenigün yanı sıra Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve kurul üyeleri katıldı.

Valilik toplantı salonundaki İstihdam Kurulu toplantısının gündem maddeleri hakkında bilgi veren Vali Selman Yenigün, ?2012 yılı Eylül sonu itibariyle İŞKUR Müdürlüğüne iş isteği ile başvuranların sayısı 5 bin 130 kişidir. Eylül sonu itibariyle işe yerleştirilenlerin sayısı 2 bin 393 kişidir. Bu rakama ilave olarak 49 özürlü ve 91 eski hükümlü vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Genel olarak bakıldığında eylül sonu itibariyle kayıtlı işgücü 12 bin 128, kayıtlı işsiz sayısı ise 7 bin 990 kişidir. Ayrıca işsiz kalan 963 vatandaşımıza işsizlik ödeneği verilmiştir." dedi.

Meslek seçme aşamasında bulunan gençler ve yetişkinlere meslek hayatına girişte, meslek yaşamında yardımcı olunması amacıyla, Meslek Bilgi Merkezi ile İş ve Meslek Danışma Servisi kurulduğunu aktaran Vali Yenigün, "Bunlardan toplam 549 vatandaşımız faydalanmıştır. Eylül ayı sonu itibariyle çeşitli meslek dallarında 87 proje ve kurstan 2 bin 200 kişinin yararlanması sağlanmıştır.? açıklamasında bulundu. Daha sonra gündem maddeleri üzerinde görüşler bildirilerek, karara bağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber