Polis, kuyumcu esnafını hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirdi

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren kuyumcuları, hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hırsızlık Büro Amiri Komiser Taner Kürkçü, kuyumcu esnafına yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, işyerlerinde mutlaka güvenlik kameralarının ve kepenk sistemlerinin bulunması gerektiğini belirtti.

İşletmeciler tarafından alınacak önlemlerin, hırsız ve hırsızlık olaylarındaki caydırıcılığına dikkat çeken Kürkçü, kuyumcu esnaflarının özellikle tezgahlarında fazla miktarda ürün bulundurması gerektiğine işaret etti. Kürkçü, gece saatlerinde oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi için ise fotoselli lambalar kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, kent merkezinde ortalama 30 olayın meydana geldiğini ancak organize suç örgütlerinin bulunmadığını söyledi.

Meydana gelebilecek olayların çözümünün polis-halk işbirliği ile olabileceğine değinen Akbıyık, 'Kent Kollektif Güvenlik Sistemi' hakkında bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber