Öğretmene yönelik söylemde olumlu değişiklik var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl okullar açılana kadar, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer ve Sayın Başbakanımızın söylemleri kamuoyunda olumsuz bir öğretmen imajı oluşturdu. Çalışmadan maaş alan, kendini geliştirmeyen, üç ay tatil yapan, evinin yanına okul isteyen, kamu yararını değil kendi çıkarını düşünen bencil öğretmenlerden söz ettiler çünkü?.

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, son bir ay içinde, hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamadan, öğretmenlere karşı söylemlerde çok büyük bir değişiklik yaşandığına dikkat çekti.

İşte Ceylan'ın tespitleri:

Sayın Bakan Dinçer;

12 Eylül tarihinde Ülke Tv'de katıldığı programda ?Milli Eğitim Bakanlığının bütün çalışanları yaz boyunca gece gündüz çalıştılar. Öğretmenlerimize fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum.?

16 Eylüldeki öğretim yılı açılış konuşmasında da ?Fedakar öğretmenlerimize? başarılı bir yıl dilerim?

21.09.2012 TGRT televizyon kanalında ?Eğitimin niteliği konusunda, en etkili olan faktör öğretmendir?

26.09.2012 tarihli taziye mesajında ?Eğitim sistemimizin en güçlü tarafı her şart altında çocuklarımızı eğiten ve onlara yol gösterici olan öğretmenlerimizdir.?

26.09.2012 Ödül töreni konuşmasında ise ''700 bin öğretmenle destan yazıyoruz'' diye seslendi .

Sadece Milli Eğitim Bakanımız değil, hükümetin diğer üyelerinde de bir söylem farklılığı dikkat çekti.

Sayın Başbakanımız öğretim yılı açılış töreninde ''Öğretmen olmazsa eğitim olmaz.? dedi.

Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç ise 20.09.2012 tarihindeki bir konuşmasında ?fedakar öğretmenlerimiz sayesinde okuduk ve yetiştik? dediler.

Öğretmenlerin, bunca hırpalanmadan sonra Bakanlarının ağzından böyle güzel sözler duyması şaşırtıcı idi. Bütün öğretmenler bu sözlerden hoşnut oldu. Gururları okşandı. Samimiyetine inanmayanlar bile güzel duygular hissettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber