Sıcak havalardan nasiplenen biber ve domates fideleri ikinci kez çiçek açtı

Kayseri'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sebze fidelerinde ikinci kez çiçek açmasına neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üreticiler ilk kez böyle bir şeyler karşılaştıklarını ifade ederek, geçmiş yıllarda ekim ayında sebze fidelerinin tamamının soğuk aldığını ve ürün almalarının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Melikgazi ilçesine bağlı Gesi bölgesindeki bağlarda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan vatandaşlar, sebze fidelerinin ikinci kez çiçek açtıklarını şahit oldu. Domates ve biber fidelerini ürün vermeye devam ederken, yeniden çiçek açtı. Sarı ve beyaz renkteki çiçeklerin yanı sıra fidelerde halen domates ile yeşil biberin olması dikkat çekti.

Üretici Hasan Dönmez, her yıl bahçesine sebze fideleri diktiğini belirtiyor. Ekim ayı geldiğinde ise fidelerin tamamen soğuk aldığını ve ürün almalarının mümkün olmadığına dikkat çeken Dönmez, bu yıl havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, özellikle gece sıcaklığının henüz sıfırın altına düşmemesinin fidelerin ürün vermesini sağladığını aktarıyor. Dönmez, aynı zamanda fidelerin yeni ürünler için çiçek açmasını da şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

Uzmanlar, havaların sıcak gitmesi ile birlikte gerek meyve ağaçlarının gerekse sebze fidelerinin çiçek açmasının normal olduğunu ifade etti. Kayseri'deki ekim ayı şartlarına göre bu durumun geçmiş yıllara göre de şaşırtıcı olduğuna dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber