CHP'li Tekin atanamayan öğretmenlerle görüştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Atanamayan Öğretmenler Platformu üyelerini kabul etti.

CHP'li Tekin, hükümetin seçim öncesinde öğretmen atamaları için söz verdiğini ancak konu ile ilgili hükümetin uzun süredir bir çalışma yapmadığını kaydetti. Tekin, "4+4+4 eğitim sisteminde ki değişiklik ile beraber görülüyor ki atanamayan öğretmenlerin sorunları devam edecektir." dedi.

Toplumda birçok sorunun yüksek siyaset seviyesinden dolayı unutulup gittiğini ifade eden Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"TUİK verilerine göre 137 bin aile ne yazık ki son 1,5 yıl içerisinde dağılmış. İş kazalarında binlerce insan hayatını kaybetti. Türkiye'nin bütün temel meseleleri unutulup Fenerbahçeli Alex'e gösterilen duyarlılığı asgari düzeyde atanamayan öğretmeler için gösterilmiş olsaydı belki bugün otuzun üzerinde öğretmen arkadaşımız intihar etmemiş olacaktı. Bu sorun sadece siyasi partilerin sorunu değil aynı zamanda bütün Sivil Toplum Örgütlerinin bu soruna karşı duyarlı olmasına davet ediyorum."

Atanamayan Öğretmenler Platformu üyesi Ayhan Işık ise atanamama mağduru olarak büyük bir sorun yaşadıklarını söyledi. Sosyal medya üzerinde 40 bine yakın bir grup üyesi oluşturduklarını ifade eden Işık, " Atanamayan öğretmenlerden hali hazırda 200 bine yakın öğretmen adayı var. Hükümet bu soruna karşı duyarsız kalmaktadır. Sorunlarımızı gidermemektedir." diye konuştu.

4+4+4 eğitimin sisteminin birçok sorunu olduğunu dile getiren Işık, amaçlarının atanma sürecinde bütün branşların adil bir şekilde hakkını almasını gerektiğini belirtti.

M.Fatih Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber