'Mahmut Hoca'ya Malatya'da 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilecek

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Hababam Sınıfı filminde 'Mahmut Hoca' karakterini canlandıran Münir Özkul ile Türker İnanoğlu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles'e ise Onur Ödülü verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde verilecek Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödüllerinin sahipleri belli oldu. Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne Münir Özkul ve Türker İnanoğlu, Onur Ödülü'ne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles layık görüldü. Sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeç'in, sinemanın duayeni Özkul ve İnanoğlu için özel olarak hazırladığı sanatçıların daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğraflarının da bulunduğu 'Türk Sinemasında 55 Yıl: Türker İnanoğlu' ve 'Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul' kitapları da festival yayınları arasında yer alacak. Sekmeç'in ayrıca Onur Ödülü'ne layık görülen Türkan Şoray ile Kadir İnanır hakkındaki kitapları da sinemaseverlere armağan edilecek.

'Onur Ödülü'ne değer görülen John Sayles, 17 filme imza atmış ve hala çalışmalarına devam eden, tüm dünyada birçok yönetmene ilham kaynağı olmayı başarmış, Amerikan sinemasının seçkin ve en saygın bağımsız yönetmenlerinden biri. John Sayles festivalin onur konuğu olarak festivalde yer alacak. Sayles'ın filmografisinden 4 seçkilik film izleyicilerle buluşacak. Yönetmen, filmlerinin gösterimlerinde izleyiciler arasında oturacak ve film sonrası izleyicilerle söyleşiler yapacak.

'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' ve 'Onur Ödülü' alacak sanatçılara ödülleri, 9 Kasım Cuma, 19.00'da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festival açılış töreninde takdim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber