Bursa İl Özel İdaresi'nden 3 bin 700 fidan

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Bursa'da faaliyet gösteren İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Mustafakemalpaşa Boğaz köyüne toplam 3 bin 700 fidan dikilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi kanununun 6. maddesi gereğince toprağın korunması, erozyonun önlenmesi ve ağaçlandırma yapılması yetkisi dahilinde, İl Özel İdaresinin Stratejik planında ağaçlandırma çalışmaları bulunuyor. Bu kapsamda 2012 yılı bütçesinde ödenek kapsamında ağaçlandırma için ayrılan pay ile İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesine 3 bin Sedir gibi ağaç dikilecek. M. Kemalpaşa ilçesi Boğaz köyüne de 700 aşılı sertifikalı ceviz fidanı dikilmesi protokolü Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde imzalandı. Ağaçlandırma protokol töreninde konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa İl Özel İdaresi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Boğaz köyü muhtarlığı arasında ağaçlandırma protokolü imzalandığını bildirdi.

Milli Ağaçlandırma Seferberliği eylem planları olduğunun altını çizen Coşkun, "Bu plana göre Bakanlığımız ağaçlandırma görevini sadece Orman Teşkilatına değil, resmi kurum, kuruluşlara ve diğer sivil toplum örgütlerinin de Milli ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunması için bir eylem planı hazırlandı." dedi. Yaptıkları protokolün de bu eylem planıyla örtüştüğünü sözlerine ekledi.

Bursa İhtisas Deri organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanvekili Aziz Demirkıran da çevre ve ağaçlandırmaya her zaman büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu konuda İl Özel idaresi Genel Sekreterliğimiz ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok büyük destek gördük. Bundan öncede yaklaşık 2 bin 500 civarında fidan desteği aldık. OSB'mizde ağaçlandırma yaptık. Bunların yüzde 90'ı iyi bakımla tuttu. İmzalanacak protokol ile de 3 bin fidan dikeceğiz." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de bir çok görevleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Görevlerimizden biride toprak ve çevrenin korunması. Bu bağlamda bugün çok mutluyuz. Organize sanayinin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması büyük önem taşıyor. Biz bu seneki ağaçlandırma programımız kapsamında Orman Bölge Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak organize sanayi bölgesinde ağaçlandırma yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber