SHÇEK taşra personelinin il özel idarelerine devrine iptal kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine, 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 9. maddenin bazı fıkralarının iptal istemini görüştü. Mahkeme, Geçici 9. maddesinin (1), (2), (3), (5), (6), (7), (9) ve (10) numaralı fıkralarının 6223 sayılı Kanun kapsamında olmadığından, bu maddelerin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE karar verdi.

İptaline karar verilen geçici 9. maddenin birinci fıkrasında, SHÇEK taşra teşkilatında yer alan sosyal hizmet kuruluşu personelinin il özel idarelerine nakli hususu düzenlenmişti.

İşte iptaline karar verilen madde

Geçici Madde 9 - (1) Kapatılan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında yer alan sosyal hizmet kuruluşları ile bu kuruluşların personeli, borç ve alacakları, tüm varlıkları, araç, gereç ve taşınırları Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek esaslar çerçevesinde bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl içinde il özel idarelerine devredilir.(*)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber