Sağlık çalışanları çalışma şartlarında düzenleme istiyor

Sivas Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve yapılmasını istedikleri düzenlemeler hakkında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a rapor sunarak çalışma şartlarının düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika binasında konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, hastane çalışanlarının, çalışma şartlarında düzenlemeye gidilmesini istedi. Zileli, "Sağlık Bakanımızın Sağlık Çalışanları ile bir araya gelmesini önemsediğimizden, Bakanımız gelmeden önce sahada çalışma yaparak sağlık çalışanlarından aldığımız istek, talep ve çözüm önerilerini bir dosya halinde sayın bakanımıza ilettik. Bu istek, talep ve çözüm önerilerini siz değerli basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşmak için bir aradayız." dedi.

Zileli, önemsedikleri konuların başında Tüm hastane çalışanlarının sağlık personeli statüsüne geçirilmesinin geldiğine işaret ederek, "Ek ödemelerin emeklilik keseneğine yansıtılması ve ek ödemelerin gelir vergisi dilimi kapsamından çıkarılması ve yardımcı hizmetler sınıfı personellerinin maaş ve kademe derecelerine göre ek göstergeden faydalandırılması gereklidir." ifadelerini kullandı.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının belirli dönemlerde zorunlu olarak yapılması, bazı kurumlarda verilen yıpranma payının sağlık çalışanlarına da verilmesi gerektiğine değinen Zileli, "Yeniden yapılanmada, kurum içi tayinlerde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bakanlığı baz alınarak, herhangi bir kurumda boş olan kadrolara tercih hakkı verilerek atama yapılmasının sağlanması, küçük çocuğu olan personellerimizin mağdur olmaması için, Bakanlığımızın genelgelerine göre hareket ederek kreş açılmasının sağlanması, kreş açılmayan yerlerde personellere kreş yardımı yapılması gerekiyor? şeklinde konuştu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile atanan yeni memurların özellikle personelin az olduğu bölgelere ağırlık verilerek dağıtımın yapılması gerektiğini söyleyen Zileli, "Batı bölgelerinde ve şehir merkezlerinde personel yığılması varken doğu bölgelerinde ve ilçelerde personel eksikliğinden izin dahi kullanılamamaktadır. KPSS ile atamaları yapılan personellerin eleman temininde güçlük çekilen yerlerden başlaması, personel dağılımının adil, objektif ve anlaşılır kriterlere dayanması gerekmektedir." dedi.

Hastanelerde sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya alınarak görevlerine devam etmeleri gerektiğini de anımsatan Zileli, şöyle devam etti: "4/C çalışanlarının kadroya geçirilmesi, döner sermaye ve aile yardımı verilmesi gerekiyor. Sağlık personeline tanınan haklardan üniversite hastaneleri personellerinin de faydalanması için çalışmalar yapılması, gerekirse iyi yönetilmeyen üniversite hastanelerimiz tek elden daha verimli hizmet edebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının sağlanması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber