Fahri Kayahan bölgesinde 14 kilometrelik yol açıldı

Malatya Belediyesi, Fahri Kayahan Caddesi ve bölgesinde 14 kilometrelik yeni yol açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede asfaltlama çalışmalarının 10 güne kadar tamamlaması planlanıyor.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindekilerle Fahri Kayahan bölgesindeki asfaltlama çalışmalarını inceledi. Kentin önemli bölgelerinden biri olan ve yeni merkez durumuna gelen Karakavak-Çilesiz bölgesinde 2009 yılından sonra yol açma ve altyapı çalışmalarında bulunduklarını anlatan Çakır, bölgede kanalizasyon, içme suyu ve yağmur drenaj kanalları yaptıklarını kaydetti. Altyapı ve yol açma çalışmalarını tamamladıkları bölgelerde, yolların geri kalan kısmını kış ayları gelmeden asfaltlamak istediklerini dile getiren Çakır, ''Çünkü bölgemizdeki yapılaşma bitmek üzere. Artık vatandaşlarımız yeni konutlarına taşınıyor. Son bir yıl içinde bölgemize 3 bin 500 kişi gelmiş. Buradaki asfaltlama çalışmaları bir haftadır sürüyor. 10 güne kadar buradaki çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.'' diye konuştu.

Şu ana kadar Karakavak-Tecde-Fahri Kayahan bölgelerinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını ve bu yolların stabilizesinin yapıldığını anlatan Çakır, 14 kilometre uzunluğundaki yol ağının 8 kilometresinin asfaltlandığını bildirdi. Ayrıca Fahri Kayahan bölgesinde alt yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3 kilometre civarında yağmursuyu drenaj hattı döşendiğini belirten Çakır, drenaj hattı çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca 17 kilometre içme suyu şebeke hattıyla 7 kilometre kanalizasyon hattının tamamlandığını kaydetti.

Çakır, ''Hedefimiz Tecde'den çevre yoluna inen 50 metrelik yola kadar olan bu bölgenin tüm eksikliklerini gidererek, yeni bir Malatya'nın kurulmasına belediye olarak öncülük etmektir.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber