Üniversiteler yine 'siyasi' açıldı!

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin yeni akademik yıl açılışları, siyasi mesajlara sahne oldu. Ankara Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde, sert çıkış yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Egemen Çiçek, Rektör Nusret Aras'ın konuşmasını gölgede bıraktı.

'Haraç mezat satılıyor'
"YÖK, öğrencinin önünü açmak zorunda" diyen Çiçek, terör konusunda ise şöyle konuştu: "1990'larda PKK ile savaşı TSK kazandı, ama Türk siyasetçileri başta olmak üzere Türk toplumu kaybetti. Bu yüzden 1990'ların sonuna kadar alt etmeye çalıştığımız terör bugün yeniden Anadolu'yu kavuruyor. Türkiye gerileme sürecine girdi. Cumhuriyet'in en stratejik kurumları haraç mezat satılıyor. 'Telekom, Tüpraş, Erdemir, Seydişehir vatandır satılamaz' demek, artık statüko sayılıyor."
Rektör Aras da, öğrencilerden hiçbir bölücü, gerici akıma kapılmamalarını isterken, Türkiye'nin geleceği hakkında yerli, yabancı birçok legal-illegal kuruluşun girişimi olduğunu söyledi. Aras, Ermeni konferansının yargı kararıyla iptal edilmesini de eleştirdi. Diğer açılışlarda da şu konuşmalar yapıldı:

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz: Türkiye üzerinde tehlikeli oyunlar oynanıyor. Hilafet çığlıkları atan sokak göstericileriyle üniversite özerkliği arkasına sığınılarak siparişle düzenlenmiş sözde tarih toplantıları, bu oyunlardan bazıları. Ülkemizin içinde bulunduğu durum, hepimizi derinden etkilemekte, endişelendirmekte ve günlük sorunların ötesinde ileriye yönelik projelerin geliştirilmesini ve gerçekleştirilmesini zorunlu kılmakta.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç: Üniversiteler eğitimde ve bilimde reform beklerken, medyada meslek liselerine uygulanan katsayı ve Kuran kursları konusu gündeme taşınıyor. Sonuç olarak Fatih ve Hacı Bayram camilerinde 'Şeriat isteriz' sesleri yükseliyor. Üniversiteler, şeriat ve bölücülüğe karşı laik Cumhuriyet'in ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün güvencesidir. Lozan görüşmelerinin tutanaklarının okunmasını rica ediyorum. Ermeniler, katliamla ilgili tek kelime bulamayacak.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır: Üniversiteler sadece eğitim vermemeli, ülkenin sorunlarıyla da yakından ilgilenmeli. Hedefimiz bilgili, çağdaş, kendine güvenen, eleştirel düşünce sistemini benimsemiş, ilkeli, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş gençlik yetiştirmek.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran: Demokratikleşme ve girişimci bir üniversite olma yolunda imza atıyoruz.
Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Balkaş: Görevimiz Avrupa Birliği'ne hazır, kendine güvenen bireyler yetiştirmek.
Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Koçel: Eleştiren, sorgulayan, bağımsız düşünen, iletişimde becerili, dünyayı bilen mezunlar vermek ana hedefimiz.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber